ΚεντρικήΜαγειρική

Vegan κεφτεδάκια φούρνου από φακές και κουνουπίδι

18/9/2023

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 300 γρ. φακές, βρασμένες
  • 200 γρ. κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 70-80 βρώμη, τύπου quaker
  • 2 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ, ή χαρίσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και επιπλέον για το πλάσιμο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη σάλτσα ταχινιού
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. δυόσμο, ξερό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Τα κεφτεδάκια
  • Στον πολυκόφτη κόβουμε το κουνουπίδι σε μέγεθος ρυζιού.
  • Πολτοποιούμε τα 150 γρ. από τις φακές και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
  • Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20’.
  • Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέτριο μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180ο C στο αερόθερμο.
Η σάλτσα ταχίνι
  • Στο μπλέντερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα ταχινιού και με σάλτσα χαρίσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν και μπιφτέκια περίπου θα βγουν 6 μέτρια μπιφτέκια

– Τα μπαχαρικά που προτείνω τους ταιριάζουν πάρα πολύ, αν εσείς θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε από αυτά ή να κάνετε τις δικές σας προσθήκες

Πηγή: https://funkycook.gr

Related posts

Πώς να κάνετε ένα κομψό, ατημέλητο κότσο σε κάθε υφή μαλλιών

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 28/9

xristiana

Συναυλία για την «Ημέρα των Συλλόγων» στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

xristiana