18/9/2023
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 300 γρ. φακές, βρασμένες
- 200 γρ. κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 70-80 βρώμη, τύπου quaker
- 2 κ.σ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ, ή χαρίσα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και επιπλέον για το πλάσιμο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη σάλτσα ταχινιού
- 80 γρ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. δυόσμο, ξερό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
Τα κεφτεδάκια
- Στον πολυκόφτη κόβουμε το κουνουπίδι σε μέγεθος ρυζιού.
- Πολτοποιούμε τα 150 γρ. από τις φακές και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20’.
- Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέτριο μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180ο C στο αερόθερμο.
Η σάλτσα ταχίνι
- Στο μπλέντερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα ταχινιού και με σάλτσα χαρίσα.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν και μπιφτέκια περίπου θα βγουν 6 μέτρια μπιφτέκια
– Τα μπαχαρικά που προτείνω τους ταιριάζουν πάρα πολύ, αν εσείς θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε από αυτά ή να κάνετε τις δικές σας προσθήκες
Πηγή: https://funkycook.gr