ΚεντρικήΟμορφιά

Tips για να έχεις πυκνά και λαμπερά φρύδια, χωρίς αραίωση!

7/9/2023

Τα εφηβικά φρύδια που είναι πυκνά, ατημέλητα και λαμπερά είναι must τα τελευταία χρόνια! Και επειδή πολύ τα έχουμε ταλαιπωρήσει με το τσιμπιδάκι ειδικά την εποχή που ήταν της μόδας τα λεπτά φρύδια και τα βγάζαμε διαρκώς, σήμερα ψάχνουμε τρόπους να τα έχουμε υγιή αλλά και να βοηθήσουμε τον θύλακα της τρίχας να αναπτυχθεί ξανά.

Η διατήρηση πυκνών και υγιών φρυδιών απαιτεί κάποια πράγματα φυσικά που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά.

Dos:

#Χτενίστε τακτικά:

Βουρτσίστε απαλά τα φρύδια σας χρησιμοποιώντας μια βούρτσα spoolie για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη.

#Ενυδάτωση:

Απλώστε κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο, ένα φυσικό λάδι όπως καστορέλαιο ή λάδι καρύδας στα φρύδια σας για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα.

#Κόψτε προσεκτικά:

Κόψτε ελαφριά τις μακριές ή ατίθασες τρίχες για να τα έχετε τακτοποιημένα. Χρησιμοποιήστε μικρό ψαλίδι.

#Χρησιμοποιήστε ορό φρυδιών:

Έναν serum φρυδιών που περιέχει πεπτίδια και βιταμίνες και βοηθάει στην ανάπτυξη των φρυδιών είναι απαραίτητο έστω 2 φορές την εβδομάδα.

#Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή:

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά βιοτίνη και βιταμίνη Ε, μπορεί να υποστηρίξει γενικά την ανάπτυξη των μαλλιών, άρα και τα τριχάκια των φρυδιών. Έτσι δεν τα χάνουμε και δεν κάνουν κενά.

#Να είστε υπομονετικοί:

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να γεμίσετε τις αραιές περιοχές. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τη ρουτίνα περιποίησης, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας.

Dont’s:

#Overpluck:

Αποφύγετε το υπερβολικό βγάλσιμο των φρυδιών σας, καθώς αυτό βλάπτει τους θύλακες των τριχών και οδηγεί σε αραίωση.

#Υπερβολικό τσιμπιδάκι:

Περιορίστε το τσιμπιδάκι και βγάλτε μόνο τις τρίχες που υπολείπονται χωρίς να καταστρέφετε το σχήμα. Αποφύγετε το καθημερινό τσιμπιδάκι, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αραιά φρύδια με την πάροδο του χρόνου.

#Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα:

Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα φρυδιών που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα και σπάσιμο.

#Μην παραλείπετε το αντηλιακό:

Προστατέψτε τα φρύδια σας από τη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία, εφαρμόζοντας αντηλιακό στην περιοχή των φρυδιών σας όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

#Αποφύγετε τη συχνή αποτρίχωση:

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι σκληρή στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα φρύδια σας και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, οπότε με μέτρο.

#Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ:

Η υπερβολική χρήση βαρέων προϊόντων μακιγιάζ ή φρυδιών μπορεί να φράξει τους θύλακες των τριχών και να εμποδίσει την ανάπτυξη.

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να συμβάλουν στην τριχόπτωση, οπότε να το θυμάστε αυτό. Πάντως μην ανησυχείτε για τα αραιά φρύδια καθώς υπάρχει πάντα η λύση του microblading ή του τατουάζ τρίχα τρίχα. Είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε ένα brow bar για να σας δώσουν κατευθύνσεις και συμβουλές και να σχηματίσετε τα σωστά φρύδια που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μανικιούρ σε παστέλ αποχρώσεις, ιδανικό για τις μέρες του Πάσχα

xristiana

Υπνοβασία στα παιδιά: Χρήσιμες συμβουλές για γονείς

xristiana

Σε ένα δημοτικό σχολείο

xristiana