ΚεντρικήΟμορφιά

Skin icing: Η νέα τάση στην περιποίηση του προσώπου που αντιμετωπίζει άμεσα τις κηλίδες και τις κοκκινίλες

27/9/2023

Για μια ήρεμη και ανακουφισμένη επιδερμίδα.

Το skin icing είναι η τελευταία τάση στο χώρο της ομορφιάς που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από beauty girls που λατρεύουν να περιποιούνται το πρόσωπό τους με τον συγκεκριμένο τρόπο, αλλά και ειδικούς του χώρου που μετράνε τα οφέλη της. Ευτυχώς, είναι μια μορφή παγοθεραπείας που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε και στο σπίτι.

Όπως η κρυοθεραπεία (θεραπείες που χρησιμοποιούν ψυχρές θερμοκρασίες) και το Cool Sculpting (που διασπά τα λιποκύτταρα), έτσι και το skin icing, σύμφωνα με τη Vogue Indiaαξιοποιεί τη δύναμη του πάγου για να βοηθήσει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας, στη βελτίωση της ερυθρότητας και στην αντιμετώπιση των εξανθημάτων.

Ο Dr. Glyn Estebanez, βραβευμένος χειρουργός και αισθητικός γιατρός, δίνει στο Glamour όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το skin icing.

Τι είναι το skin icing

«Το skin icing, επίσης γνωστό ως παγοθεραπεία ή ice facials, είναι η διαδικασία της ήπιας εφαρμογής πάγου ή μιας κρύας κομπρέσας στο δέρμα. Η τεχνική αυτή έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος βελτιώνοντας την κυκλοφορία, μειώνοντας τη φλεγμονή και προάγοντας μια υγιή επιδερμίδα», εξηγεί ο Dr. Glyn Estebanez.

Τα οφέλη του skin icing

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

«Οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και όταν το δέρμα εκτίθεται στον πάγο, η ροή του αίματος μειώνεται στιγμιαία. Όταν το δέρμα θερμαίνεται μετά τον πάγο, τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται, προάγοντας την καλύτερη κυκλοφορία και παρέχοντας βασικά θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Μπορείτε, επίσης, να περιμένετε μειωμένο πρήξιμο και φλεγμονή, καθώς ο πάγος βοηθά στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της φλεγμονής, γεγονός που μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις σακούλες κάτω από τα μάτια και το πρήξιμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο μετά από ξενύχτι ή για την αντιμετώπιση του πρωινού πρηξίματος», σημειώνει ο Dr. Glyn Estebanez.

Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα

Η παγοθεραπεία μπορεί να καταπραΰνει και να ηρεμήσει το ερεθισμένο ή ευαίσθητο δέρμα, παρέχοντας ανακούφιση από την ερυθρότητα και τη δυσφορία, ενώ μπορεί να συσφίξει προσωρινά και να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πόρων, δημιουργώντας μια πιο λεία υφή του δέρματος. Επίσης, η εφαρμογή του πάγου πριν από τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να βοηθήσει τα προϊόντα να διεισδύσουν πιο αποτελεσματικά, μεγιστοποιώντας, επίσης, τα οφέλη τους.

Πώς να εφαρμόσετε το skin icing

Ξεκινήστε την περιποίηση του προσώπου σας με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν μακιγιάζ, βρωμιά ή λάδι από το πρόσωπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκιαπαγοκύστες ή ειδικά σχεδιασμένες σφαίρες πάγου.

Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι στεγνό και χωρίς υπερβολική υγρασία και, στη συνέχεια, ξεκινήστε με ένα patch test σε μια μικρή περιοχή του δέρματος, στην περίπτωση που δοκιμάζετε για πρώτη φορά το skin icing, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Τυλίξτε τον πάγο σε ένα λεπτό ύφασμα ή πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε την άμεση επαφή με το δέρμα και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε διάφορες περιοχές του προσώπου σας. Περιορίστε κάθε συνεδρία με πάγο σε περίπου 5-10 λεπτά για να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στο κρύο και μετά τον πάγο, συνεχίστε με την κανονική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το δροσερό δέρμα μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα.

Τα αποτελέσμα του skin icing

Μετά την περιποίηση του προσώπου σας με πάγο μπορεί να παρατηρήσετε μια αναζωογονημένη και φρέσκια εμφάνιση, ενώ το πρήξιμο και η ερυθρότητα θα πρέπει να μειωθούν ορατά. Επίσης, το δέρμα σας μπορεί να αισθάνεται πιο σφιχτό και λείο λόγω της ελαχιστοποίησης των πόρων.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Πάτερ μου αμάρτησα…

xristiana

Εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για εργαζόμενους και ανέργους στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δ. Νέας Φιλαδέλφειας

xristiana

Δυο Ημερομηνίες Σταθμοί Για Τον Καρκίνο Της Παιδικής Ηλικίας

xristiana