ΚεντρικήΜαγειρική

Muffins ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη με μήλο και κανέλα

10/9/2023

Υλικά

200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως

2 μήλα

2 αυγά 2

80ml ηλιέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουτ γλυκού κανέλα

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C . Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα . Σε ένα τρίτο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι. Ύστερα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και του λαδιού στο μείγμα του αλευριού, και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα

Μοιράζετε το κουρκούτι σε 12 φόρμες για muffins γεμίζοντάς τες πιο κάτω από τη μέση. Τοποθετούμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα muffins και η οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει στεγνή.

Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Μετράει αντίστροφα η Εθνική εφήβων για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ στο Άργος

xristiana

Καρκίνος του πνεύμονα: Η ασυνήθιστη βραχνάδα στη φωνή ίσως είναι πρώιμο σύμπτωμα

xristiana

Πυρκαγιές: Ολονύχτια μάχη στο Αχλαδοχώρι Σερρών – Καλύτερη εικόνα στο Κιλκίς

xristiana