ΚεντρικήΟμορφιά

Ginger: Το μπαχαρικό που κάνει καλό στην επιδερμίδα και diy ενυδατική μάσκα προσώπου

18/9/2023

Το ginger που πλέον έχουμε μάθει και εντάξει στη διατροφή μας δεν κάνει μόνο καλό στην υγεία μας αλλά και το δέρμα μας! Είμαι σίγουρη πως θέλετε να μάθετε απευθείας τα οφέλη και πως το ginger συνδέεται με προϊόντα περιποίησης προσώπου αλλά και για το σώμα!

Οφέλη και λόγοι που πρέπει να αναζητήσεις προϊόντα με ginger:

Αντιφλεγμονώδες: Περιέχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση της ερυθρότητας, του οιδήματος και του ερεθισμού στο δέρμα.

Θεραπεία ακμής: Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες μπορεί να είναι αποτελεσματικές κατά των βακτηρίων που προκαλούν ακμή όταν χρησιμοποιούνται τοπικά.

Λάμψη του δέρματος: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας την υπερμελάγχρωση και με συστηματική χρήση η επιδερμίδα αποκτά λάμψη.

Αντιγήρανση: Τα αντιοξειδωτικά του τζίντζερ μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Μείωση ουλών: Η ικανότητα του τζίντζερ να προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου βοηθάει στο ξεθώριασμα των ουλών και στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Ανακούφιση από τον πόνο: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μπορούν επίσης να καταπραΰνουν τους πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις όταν εφαρμόζεται ως τοπική αλοιφή ή στο μπάνιο.

Υγεία των μαλλιών: Το τζίντζερ μπορεί να τονώσει τους θύλακες της τρίχας, προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών και μειώνοντας την πιτυρίδα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε το τζίντζερ με μέτρο και να κάνετε ένα τεστ επιθέματος όταν το εφαρμόζετε τοπικά, καθώς μπορεί να προκσλέσει ερεθισμό.

DIY μάσκα προσώπου με ginger για αναζωογόνηση του δέρματος

Συστατικά:

1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά, για μεγαλύτερη φωτεινότητα)
1-2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι ή τζελ αλόης βέρα (για καταπραϋντικές ιδιότητες)

Οδηγίες:

Τρίψτε το φρέσκο ​​τζίντζερ για να βγάλετε τον χυμό του. Θα χρειαστείτε 1-2 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με την προτίμηση και την ανοχή σας στην ένταση του τζίντζερ.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το τριμμένο τζίντζερ και το μέλι. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να έχετε μια λεία, ομοιόμορφη πάστα.
Εάν θέλετε, προσθέστε χυμό λεμονιού στο μείγμα για μεγαλύτερη φωτεινότητα. Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να προσφέρει ήπια απολέπιση.
Μπορείτε να συμπεριλάβετε μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού ή τζελ αλόης στο μείγμα για καταπραϋντικές ιδιότητες, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.
Πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν μακιγιάζ.

Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου με τζίντζερ ομοιόμορφα στο καθαρό, στεγνό πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά. Μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση ζέστης ή μυρμηγκιάσματος από το τζίντζερ, κάτι που είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, εάν σας γίνει άβολο, αφαιρέστε αμέσως τη μάσκα.

Μετά από 15-20 λεπτά, ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό. Στεγνώστε απαλά το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα.

Εφαρμόστε την κανονική σας ενυδατική κρέμα έπειτα ή κάντε τη συνηθισμένη ρουτίνα ομορφιάς σας!

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο τζίντζερ ή να το αραιώσετε περαιτέρω με μέλι ή γιαούρτι. Επιπλέον, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού, καθώς μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως, γι’ αυτό εφαρμόστε αντηλιακό εάν σκοπεύετε να βγείτε έξω.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

xristiana

Το ΚΔΑΠ ΜεΑ “Η Αρμονία” Ετοίμασε 3ημερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar

xristiana

Στις 22 Αυγούστου Ανοίγει Και Πάλι Η Αυλαία Του Φεστιβάλ Γλυφάδας

xristiana