ΚεντρικήΟμορφιά

7 τρόποι για να φροντίσετε το δέρμα σας το φθινόπωρο

20/9/2023

Η φροντίδα της επιδερμίδας σας το φθινόπωρο είναι απαραίτητη για να ανακουφίσετε πιθανές βλάβες που έχουν προκληθεί από το καλοκαίρι. Αν και η περιποίηση της επιδερμίδας δεν πρέπει να αγνοείται σε καμία εποχή του χρόνου, καλό είναι να προσαρμόσετε τις συνήθειες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Μάθετε πώς να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας το φθινόπωρο εδώ!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μετά την έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο, είναι σύνηθες να εμφανιστούν κηλίδες, αφυδάτωση ή ερυθρότητα στο δέρμα. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και πρέπει να θεραπευθούν πριν ο χειμώνας τα επιδεινώσει. Ωστόσο, οι προσπάθειές σας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στο πρόσωπό σας, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σας.

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από μέσα προς τα έξω και να συμπεριλάβετε ουσίες που ταιριάζουν με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τύπου του δέρματός σας. Έχοντας αυτό υπόψη, ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ρουτίνα.

Η σημασία της φροντίδας του δέρματος το φθινόπωρο

Η Μεξικανική Εταιρεία Δερματολογικής και Ογκολογικής Χειρουργικής ορίζει τη φροντίδα του δέρματος ως τη χρήση προϊόντων υγιεινής, ενυδάτωσης και φωτοπροστασίας που έχουν καλό προφίλ ανοχής και έχουν δοκιμαστεί σε άρρωστο χόριο.

Η εκτέλεση αυτής της αποστολής το φθινόπωρο υπερβαίνει την αισθητική. Είναι θέμα κατανόησης και φροντίδας του δέρματος ως προστατευτικού φραγμού έναντι οποιουδήποτε εξωτερικού παράγοντα. Τα βακτήρια, το κρύο, η ζέστη και η ρύπανση ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Επιπλέον, το υγιές δέρμα είναι καθρέφτης της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Και αυτό σημαίνει ότι η παραμέληση του δέρματος επιταχύνει τα φυσικά σημάδια γήρανσης και μετατρέπει το χόριο σε ένα ευάλωτο όργανο.

Όταν το δέρμα μας φροντίζεται σωστά, φαίνεται ελαστικό, λαμπερό και απαλό. Το φθινόπωρο, αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό επειδή υπάρχει συχνά ένα μείγμα ζεστών, βροχερών ημερών και ημερών με πολύ αέρα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός μας.

Μετά το καλοκαίρι, το δέρμα έχει υποστεί κάποιες φθορές. Επομένως, είναι σημαντικό να το φροντίζετε περισσότερο το φθινόπωρο.

Συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας το φθινόπωρο

Οι συνεχείς διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που συμβαίνουν συνήθως το φθινόπωρο χρειάζονται μια αυστηρή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε στην πράξη συμβουλές, όπως αυτές που αναφέρονται παρακάτω.

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας το φθινόπωρο, φροντίστε να την ενυδατώσετε τόσο εσωτερικά όσο και επιφανειακά. Πίνετε αρκετό νερό και επωφεληθείτε από το νερό που περιέχεται φυσικά σε ορισμένα είδη τροφίμων. Επίσης, απλώνετε τακτικά ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και σε όλο σας το σώμα.

Το νερό είναι το κύριο συστατικό του δέρματος και η συνεισφορά του είναι καθοριστική για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας. Ιδιαίτερα, όταν είναι αφυδατωμένο κι έτσι γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο προβληματικό.

2. Αλλάξτε το καθαριστικό προσώπου

Όταν μετακινείστε από τη μια εποχή στην άλλη, είναι καλή ιδέα να αλλάξετε τα καλλυντικά υγιεινής σας. Το φθινόπωρο, υποτίθεται ότι υπάρχει λιγότερη εφίδρωση και το δέρμα δεν είναι τόσο λιπαρό. Επομένως, τα προϊόντα που παρασκευάζονται με φυσικά συστατικά είναι καλά για εσάς.

Ένα ιδανικό καθαριστικό είναι το μικκυλιακό νερό, καθώς διατηρεί τη δομή του δέρματος.

3. Πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο

Αν δεν αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, οι πόροι σας θα φράξουν. Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, καθαρίστε το πρόσωπό σας μέχρι να μην υπάρχουν ακαθαρσίες. Το πρόσωπο οξυγονώνεται καλύτερα όταν είναι απαλλαγμένο από μακιγιάζ. αυτή η δράση είναι ευεργετική για την πρόληψη του πρώιμου σχηματισμού ρυτίδων και της ακμής.

4. Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας

Η απολέπιση είναι μέρος του βαθύ καθαρισμού, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Προγραμματίστε μια απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ελαφριές ουσίες για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας. Αναζητήστε προϊόντα με βιταμίνη Ε ή δοκιμάστε φυσικά απολεπιστικά.

Η απολέπιση είναι ένα ακόμη συν για την περιποίηση του δέρματος το φθινόπωρο. Με αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί το pH, ανανεώνει την όψη και ενυδατώνει το δέρμα.

Το φθινόπωρο, είναι ιδανική εποχή, επειδή υπάρχει μικρότερη πιθανότητα υπερμελάγχρωσης λόγω των ουσιών που εφαρμόζονται καθώς μειώνεται η ένταση των ακτίνων του ήλιου.

5. Κάντε γρήγορα ντους και χωρίς πολύ σαπούνι

Ίσως ο πιο κρύος καιρός να σας κάνει να θέλετε να κάνετε ένα ζεστό ντους. Δεν είναι λάθος, αλλά φροντίστε να μειώσετε το χρόνο και να χρησιμοποιήσετε νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το δέρμα που έχει εκτεθεί σε καυτό νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα χάνει τη δύναμη στο προστατευτικό του στρώμα και αποκτά αφυδατωμένη όψη.

Μια άλλη σύσταση σχετικά με το μπάνιο ή το ντους σας είναι να επιλέξετε σαπούνι ή καθαριστικά με ουδέτερο pH, καθώς είναι απαλά και δεν αλλοιώνουν τις ιδιότητες του δέρματος.

6. Τρώτε υγιεινά

Μια δημοσίευση στο περιοδικό Dermato-Endocrinology αναφέρει ότι οι βιταμίνες, τα καροτενοειδή, οι τοκοφερόλες, τα φλαβονοειδή και διάφορα φυτικά εκχυλίσματα περιέχουν αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για τη φροντίδα του δέρματος.

Μπορεί να υπάρχουν και συμπληρώματα, όμως να θυμάστε ότι τα αποκομίζετε καλύτερα μέσω της τροφής. Λάβετε θρεπτικά συστατικά σε μια ποικίλη διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, B, C, E και μέταλλα.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές:

  • Γιαούρτι
  • Αβγά
  • Λαχανικά
  • Ξηροί καρποί
  • Όσπρια
7. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Οι ακτίνες του ήλιου είναι επιβλαβείς σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, επομένως πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακό. Είναι σαφές ότι το φθινόπωρο, η ακτινοβολία μειώνεται σε ένταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες βλάβης στο δέρμα. Αντίθετα, το κρύο και η ξηρότητα είναι αρκετά επιβλαβή.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υποδεικνύει ότι τα αντηλιακά ευρέος φάσματος είναι απαραίτητα για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και την προστασία του δέρματος από άλλες παθήσεις.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Διαβήτης: Οι ενδείξεις που προειδοποιούν έως και 20 χρόνια πριν τη διάγνωση (εικόνες)

xristiana

Εαρινή Ισημερία: 3 ζώδια τυλίγονται σε πέπλο ερωτισμού την εβδομάδα 18 – 24 Μαρτίου 2024

xristiana

Ο “Φρίξος” στο Ρέθυμνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας

xristiana