ΚεντρικήΟμορφιά

4 συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε στις DIY συνταγές περιποίησης της επιδερμίδας σας

21/9/2023

Πώς μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματός σας.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες γυναίκες δοκιμάζουν τις επιδόσεις τους φτιάχνοντας σπιτικές συνταγές περιποίησης της επιδερμίδας. Και αν και είναι μια αρκετά οικονομική λύση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιήσετε για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας.

Η δερματολόγος Dr Jamuna Pai μίλησε στη Vogue India για το ποια συστατικά πρέπει να αποφεύγετε όταν φτιάχνετε τις δικές σας μάσκες περιποίησης της επιδερμίδας σας στο σπίτι.

Λεμόνι

Λεμόνια και κιτρικό οξύ

Αν χρησιμοποιηθεί χωρίς προσοχή, αυτό το εσπεριδοειδές φρούτο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά να ωφελήσει το δέρμα σας. Με την αφθονία του σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη φωτεινότητα του δέρματος. Ωστόσο, η συχνή και υπερβολική χρήση χυμού λεμονιού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, ερυθρότητα, ακόμη και φουσκάλες και ξηρότητα, καθώς είναι εξαιρετικά όξινος. Είναι, επίσης, σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μετά την εφαρμογή χυμού λεμονιού για να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα.

Καρύδα και ελαιόλαδο

Λάδι καρύδας

Τα έλαια δεν πρέπει ποτέ να έχουν θέση στο DIY σχήμα περιποίησης του δέρματός σας, και για καλό λόγο. Ενώ το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ελαίων με φειδώ για να διατηρήσει την υγρασία, όσοι έχουν επιρρεπές στην ακμή και λιπαρό δέρμα θα διαπιστώσουν ότι η χρήση πρόσθετων ελαίων θα αυξήσει μόνο την παραγωγή σμήγματος, οδηγώντας σε σοβαρά ξεσπάσματα ακμής.

Μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα

Το δέρμα διαθέτει ένα προστατευτικό στρώμα ελαίου που ονομάζεται όξινος μανδύας. Η μαγειρική σόδα, με τις υψηλές αλκαλικές ιδιότητές της, μπορεί να διαταράξει αυτόν τον όξινο μανδύα μεταβάλλοντας το pH και απογυμνώνοντας το δέρμα από τα φυσικά έλαια και την υγρασία του. Αυτό μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα προκαλώντας φουσκάλες, ξηρότητα, ερυθρότητα και φλεγμονή.

Ξύδι

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση ξυδιού μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει τα επίπεδα pH του δέρματος και να απολεπίσει υπερβολικά το δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό και ξηρότητα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ο Χ. Μόραλης στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δ.Ηρακλείου

xristiana

Κολπική μαρμαρυγή: Ο ρόλος της προωρότητας και του βάρους γέννησης

xristiana

Μάριος Χάκκας

xristiana