ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχο σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

17/9/2023

Υλικά

225 γρ μαύρη σοκολάτα 72% κακάο115 γρ. βούτυρο

55 γρ ζάχαρη άχνη75 ml γάλα
60 ml φρέσκια κρέμα γάλακτοε3 αυγά
Πικρό κακάο για γεύση για γαρνίρισμα

Εκτέλεση Αρχικά, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα, σβήνουμε τη φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο και μετά τη ζάχαρη άχνη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά ακόμα και μετά προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ ή τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ, ισιώνοντάς το.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά περίπου.Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο το κέικ, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι απαλό και υγρό (η οδοντογλυφίδα δεν πρέπει να βγαίνει τελείως στεγνή αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το κέικ είναι αρκετά σφιχτό). Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίσετε με πικρό κακάο.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Αναψυκτικό με Ginseng ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

xristiana

«Φούρνος» η Μεσόγειος: Ποιο θαλάσσιο είδος θα την εγκαταλείψει μέσα στα επόμενα 50 χρόνια

xristiana

Ο πόνος, η ακτινοβολία και άλλοι μύθοι για τη μαστογραφία

xristiana