ΚεντρικήΟμορφιά

Τσάι matcha: Πώς θα βελτιώσεις την επιδερμίδα σου με αυτό το θαυματουργό συστατικό

30/9/2023

Πολλές φορές θα έχεις ακούσει ότι το τσάι κάνει πολύ καλό όχι μόνο στον οργανισμό και στην υγεία μας από μέσα προς τα έξω, αλλά μπορεί να βελτιώσει και την εικόνα της επιδερμίδας μας, δίνοντας της λάμψη, φωτεινότητα και καθαρή όψη, καθώς και μεταξένια υφή.

Ένα από αυτά τα προϊόντα τα οποία έχουν κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των γυναικών και των skincare gurus είναι το πράσινο τσάι matcha, το οποίο το γνωρίσαμε μέσα από διατροφολόγους, γυμναστές και influencers, οι οποίοι το αποθέωσαν ως ένα σούπερ προϊόν διατροφής.

Πώς όμως μπορεί το τσάι matcha να βοηθήσει στην περιποίηση της επιδερμίδας σου;

Το τσάι αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλάβες προκαλούνται από τις ακτίνες UV, την μόλυνση του περιβάλλοντος και άλλους παράγοντες. Βλάβες όπως αυτές οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και άλλα σημάδια που κάνουν το πρόσωπο να χάνει τη νεανική του όψη.

Επιπλέον, το τσάι matcha είναι πλούσια πηγή κατεχινών,, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες ειδικών, βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου, βοηθώντας το έτσι να παραμείνει νεανικό, λαμπερό και να δείχνει γεμάτο.

Τέλος, ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου τσαγιού είναι ότι βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας και την υφή της, ειδικά όταν αυτή εμφανίζει τάση ξηρότητας. Μια μάσκα με matcha τσάι θα σε βοηθήσει να κάνεις μια ήπια απολέπιση και να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου προσφέροντας της υγεία.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 6/8

xristiana

Eξέταση Mayer: Τι σημαίνει εάν ένα παιδί βγει θετικό

xristiana

Tο Ετήσιο Παζάρι Του Συλλόγου “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana