ΚεντρικήΟμορφιά

Τσάι Matcha: Γιατί να το εντάξω στην skincare routine μου;

29/9/2023

Το τσάι Matcha έχει κερδίσει τις καρδιές μας τα τελευταία 10 χρόνια όχι μόνο ως ένα ευεργετικό για τον οργανισμό ρόφημα αλλά και ως ένα αγαπημένο συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του για το δέρμα.

Γιατί το matcha tea είναι τόσο θρεπτικό και πολύτιμο για την επιδερμίδα;

#Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά:

Το Matcha είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα κατεχίνες όπως το EGCG, που βοηθούν στην προστασία του δέρματός από τις ελεύθερες ρίζες και τις περιβαλλοντικές βλάβες.  Προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση και διατηρούν τη νεανική όψη του δέρματος.

#Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

Οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του matcha καταπραΰνουν και ηρεμούν το ερεθισμένο δέρμα. Είναι έτσι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα, καθώς μειώνει την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Ιδανικό συστατικό για μετά τις διακοπές που η επιδερμίδα μας είναι ταλαιπωρημένη από τον ήλιο!

#Αποτοξίνωση:

Το Matcha περιέχει χλωροφύλλη, ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Αυτή η διαδικασία αποτοξίνωσης μπορεί να οδηγήσει σε πιο καθαρό δέρμα και δημιουργώντας έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

#Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία:

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα αντιοξειδωτικά του matcha μπορούν να παρέχουν ένα επίπεδο προστασίας από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αν και δεν είναι υποκατάστατο του αντηλιακού, η ενσωμάτωση του matcha στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να προσφέρει πρόσθετη άμυνα ενάντια στις βλάβες από τον ήλιο.

#Ενυδάτωση:

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του φραγμού υγρασίας του δέρματος, διατηρώντας το ενυδατωμένο και αποτρέποντας την ξηρότητα. Γενικά το ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό και λιγότερο επιρρεπές σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

#Βοηθά στην επούλωση του δέρματος:

Οι κατεχίνες στο matcha έχουν συνδεθεί με την επούλωση του δέρματος και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για ουλές, κηλίδες και άλλες ατέλειες.

#Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος:

Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο matcha είναι γνωστό ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος όταν εφαρμόζεται τοπικά. Αυτή η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να δώσει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη, να μειώσει την κυτταρίτιδα, διασφαλίζοντας την κατάλληλη παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος.

#Απολέπιση:

Περιέχει μια ελαφρώς λειαντική υφή, που το καθιστά ένα απαλό απολεπιστικό όταν χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και είναι απαραίτητη μετά τις διακοπές.

Μην ξεχνάτε: Η κατανάλωση τσαγιού matcha μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες λόγω της περιεκτικότητάς του σε L-θεανίνη. Τα χαμηλότερα επίπεδα στρες συμβάλλουν στη συνολική υγεία του δέρματος, καθώς οι ορμόνες του στρες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εμφάνιση του δέρματος.

Όταν αποφασίσετε να ενσωματώσετε το matcha στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν εκχύλισμα matcha ή να φτιάξετε μάσκες και scrub DIY χρησιμοποιώντας πούδρα matcha.

#Μάσκα προσώπου Matcha Green Tea:

Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού matcha πράσινο τσάι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (για τις ενυδατικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες)
1 κουταλάκι του γλυκού απλό γιαούρτι (για τα προβιοτικά και το γαλακτικό οξύ)

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σκόνη πράσινου τσαγιού matcha, το μέλι και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα. Μπορείτε να προσαρμόσετε ελαφρώς τις ποσότητες για να επιτύχετε την επιθυμητή συνοχή.

Καθαρίστε καλά το πρόσωπο και το λαιμό σας πριν εφαρμόσετε τη μάσκα.
Χρησιμοποιώντας καθαρά δάχτυλα ή ένα πινέλο, απλώστε μια ομοιόμορφη στρώση από τη μάσκα matcha στο πρόσωπο και το λαιμό σας, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Χαλαρώστε και αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για περίπου 15-20 λεπτά.
Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλό μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις για απολέπιση.
Στεγνώστε το δέρμα σας με μια καθαρή, απαλή πετσέτα.

Ακολουθήστε φυσικά έπειτα από την super αναζωογονητική μάσκα προσώπου, την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με τόνερ, ορό και ενυδατική κρέμα.

Related posts

Πώς θα είναι η ιδανική πόλη του μέλλοντος

xristiana

Παλαιό Φάληρο: Σεμινάριο Λεκτικής Σωματικής Αυτοάμυνας

xristiana

Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο

xristiana