ΚεντρικήΜαγειρική

Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι και Άγρια Μέντα

9/9/2023

Υλικά

Για το ψάρι
1500 γρ. τονάκια
4 λεμόνια ή λάιμ
Ελαιόλαδο
Φρέσκια μέντα ή θυμάρι
Χοντρό αλάτι

Για την σαλάτα με κολοκύθι
3 τρυφερά κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Ελάχιστο τζίντζερ
Φρέσκια μέντα ή θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

Η σαλάτα
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Πολτοποιούμε το σκόρδο, το τζίντζερ και μερικά φύλλα από την άγρια μέντα.
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το ψάρι
Κόβουμε κάθε ψάρι σε φέτες και το καθαρίζουμε από τα έντερα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα στενό σκεύος.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας.

Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα τονάκια με την δροσερή σαλάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Πηγή: https://funkycook.gr

Related posts

Χριστουγεννιάτικο Bazaar ΚΔΑΠ ΑμεΑ Η ΑΡΜΟΝΙΑ

xristiana

Λευτέρης Αυγενάκης: «Συνεχώς στο πλευρό των αθλητών/αθλητριών ΑμεΑ με πράξεις και έργα»

xristiana

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις Υποψήφιων Καταρτιζόμενων Στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

xristiana