ΚεντρικήΠεριβάλλον

Πως να επιλέξετε μία ντουλάπα μπαλκονιού για να βελτιώσετε τον χώρο σας.

21/9/2023

Οι περιορισμοί που υπάρχουν στον χώρο του σπιτιού συχνά οδηγούν πολλούς ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην επανασχεδίαση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του σπιτιού. Δύο μοναδικά και πρακτικά έπιπλα που είναι πολύ δημοφιλή στη βελτιστοποίηση του χώρου είναι η εξωτερική ντουλάπα μπαλκονιού https://www.alkan.gr/metallikes-ntoulapes και ο φοριαμός. Όταν συνδυάζονται σωστά αυτά τα δύο έπιπλα μπορούν να χαρίσουν μία πρωτόγνωρη αισθητική, καλύτερη χρηστικότητα και εξοικονόμηση χώρου.

Το μπαλκόνι συνήθως το σκεφτόμαστε διαμορφωμένο σαν ένα χώρο με φυτά, καρέκλες και καναπέδες χαλάρωσης για να περνάμε τις ώρες που είμαστε σπίτι. Μία ντουλάπα  μπαλκονιού σε συνδυασμό με έναν οριζόντιο φοριαμό μπορεί να μας εξοικονομήσει αρκετό χώρο αποθήκευσης. Είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας ότι θα αντέξει για αρκετά χρόνια. Δεν παρέχει μόνο έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο αλλά ενισχύει και τη συνολική αισθητική του μπαλκονιού. Αυτή η ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει εποχιακά ρούχα, εργαλεία κηπουρικής, μαξιλάρια εξωτερικού χώρου, ακόμη και αντικείμενα όπως σετ μπάρμπεκιου.

Ο φοριαμός παραδοσιακά μας φέρνει στο μυαλό την εικόνα μιας ογκώδους μεταλλικής κατασκευής που περιέχει διάφορα αντικείμενα και έγγραφα. Σήμερα μπορούμε να βρούμε φοριαμούς σε μοντέρνα σχέδια και χρώματα, οι οποίοι πλέον εξυπηρετούν διάφορους αποθηκευτικούς ή λειτουργικούς σκοπούς. Ένα ντουλάπι φοριαμού δεν μπορεί να διακοσμεί μόνο ένα γραφείο μιας επιχείρησης, αλλά είναι ένα ευέλικτο έπιπλο που μπορεί να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στο χώρο διαβίωσης ενός σπιτιού. Εκτός από τη συμβατική χρήση που έχει για την φύλαξη αρχείων και διαφόρων αντικειμένων, οι σύγχρονοι φοριαμοίhttps://www.alkan.gr/foriamoi-imatiothikiμπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κομψά κομοδίνα για να πλαισιώσουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι. Το  αρθρωτό στυλ τους τα καθιστά εύκολα στην μετακίνηση και διευκολύνει στο να χωρέσουν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, προσφέροντας επιπλέον χρηστικότητα χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να συνδυαστεί η ντουλάπα του μπαλκονιού και ένας φοριαμός σε ένα σπίτι; Η απάντηση βρίσκεται στην κατανόηση των μοναδικών αναγκών του χώρου σας και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των δύο επίπλων.

Μετά την πανδημία, η εργασία από το σπίτι έγινε μόδα με αρκετούς να θέλουν να μετακομίσουν το γραφείο τους σε ένα πιο φιλόξενο και οικείο χώρο. Γι’ αυτό τον λόγοπολλά αίθρια, κυρίως μπαλκόνια, μετατράπηκαν σε χώρους εργασίας. Η ντουλάπα μπαλκονιού μπορεί να φιλοξενήσει είδη γραφείου, ενώ ένας μεταλλικός φοριαμός τα διάφορα αρχεία και έγγραφα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς να υπάρχει ακαταστασία στο εσωτερικό του σπιτιού  ή του υπνοδωματίου που μπορεί να μην εξυπηρετεί για μια τέτοια διαρρύθμιση.

Η επιθυμία για δημιουργία μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να μας κάνει να μετατρέψουμε το μπαλκόνι μας σε ένα δημιουργικό χώρο – εργαστήριο. Η ντουλάπα του μπαλκονιού μπορεί να αποθηκεύσει τα υλικά και τα εργαλεία της χειροτεχνίας, ενώ ο φοριαμός τα διάφορα αρχεία μας. Τα χωρίσματα στο εσωτερικό των ραφιών μας δίνουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουμε πολλά πράγματα ανάλογα με τα μεγέθη και τα χρώματα.

Τέλος, το μπαλκόνι συνήθως είναι ένα ιδανικό σημείο για να περάσουμε ελεύθερα τον χρόνο μας και να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα βιβλία μας στην ντουλάπα του μπαλκονιού και να χρησιμοποιήσουμε ένα οριζόντιο φοριαμό σαν τραπέζι με τον κατάλληλο φωτισμό, που παράλληλα θα έχει και τον δικό του αποθηκευτικό χώρο, για να φυλάμε την γραφική μας ύλη και διάφορα έγγραφα ή βιβλία που διαβάζουμε πιο συχνά.

Related posts

Braille: Εικαστική έκθεση για την οπτική αναπηρία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

xristiana

Δράσεις προαγωγής υγείας για την τρίτη ηλικία στη Μεταμόρφωση

xristiana

6ο Σχολείο Υπέρτασης – Υπέρταση: Θεωρία Και Κλινική Εφαρμογή

xristiana