ΚεντρικήΟμορφιά

Πρώτη φορά περιποίηση προσώπου; Ερωτήσεις, απαντήσεις, απορίες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

16/9/2023

Το πρώτο μας ραντεβού για την περιποίηση του προσώπου μας στο ινστιτούτο ομορφιάς είναι γεγονός! Ανυπομονούμε για την εμπειρία και το αποτέλεσμα, αλλά πρωτίστως είναι καλύτερο να γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, τι να αποφύγουμε και πώς να απολαύσουμε αυτήν την προσωπική φροντίδα με την ψυχή μας, απομακρύνοντας τις αρνητικές σκέψεις και μια σειρά από ανησυχητικά σημάδια, αμέσως μετά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Τα απαραίτητα βήματα, πριν από την πρώτη μας επίσκεψη στο κέντρο αισθητικής;

Διακόπτουμε τη χρήση ρετινόλης

Είναι βέβαιο πως θα πρέπει να διακόψουμε μία εβδομάδα πριν το ραντεβού μας, όλα τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ρετινόλες ή ενεργά οξέα (AHAs/BHAs). Πρόκειται για συστατικά, τα οποία ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα μας. Και μια ερεθισμένη επιδερμίδα δεν αποτελεί με τίποτα, τον ιδανικό καμβά για μια πετυχημένη θεραπεία ομορφιάς!

Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο

Ένα ταλαιπωρημένο δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία δεν αποτελεί θετική βάση για τη φροντίδα του προσώπου μας! Επτά ημέρες πριν τη θεραπεία είναι σκόπιμο να αποφύγουμε την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό προσώπου μας, ευλαβικά. Κανένας επαγγελματίας δεν πρόκειται να ξεκινήσει οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου, ακόμα και με την υποψία ηλιακού εγκαύματος, πραγματικά!

Κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε τι προϊόντα χρησιμοποιούμε και γενικά, τις συνήθειες που ακολουθούμε, δηλαδή τη ρουτίνα της ομορφιάς μας ή διάφορες παρατυπίες μας, όπως για παράδειγμα εάν σπάμε τα σπυράκια μας συστηματικά! Με τη σειρά τους εκείνοι, θα πρέπει να μας ενημερώσουν πώς μπορούμε να φροντίσουμε το δέρμα μας καλύτερα και σωστά και ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

Δεν αγχωνόμαστε, εάν έχουμε παραλείψει να κάνουμε ντεμακιγιάζ

Κάθε περιποίηση προσώπου σε εξειδικευμένο κέντρο ομορφιάς ξεκινά με έναν καλό, προσεκτικό καθαρισμό της επιδερμίδας μας. Η αισθητικός εφαρμόζοντας μια σειρά προϊόντων θα απομακρύνει όχι μόνο τους ρύπους, αλλά και οποιαδήποτε ίχνη μακιγιάζ.

Πώς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα;

Επιλέγουμε την ιδανική ημερομηνία

Όλη η θεραπεία θα πρέπει να είναι μια χαλαρωτική εμπειρία και ευκαιρία για να κανακέψουμε τον εαυτό μας! Οπωσδήποτε, το να κάνουμε ένα πλήρες μακιγιάζ αμέσως μετά, θα φράξει τους πόρους του δέρματός μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε, όμως,  είναι να δώσουμε την ευκαιρία στο πρόσωπό μας να εξυγιανθεί ακόμα καλύτερα, μετά από τον βαθύ καθαρισμό. Η ηρεμία στο σπίτι, χωρίς ίχνος μακιγιάζ αποτελεί κίνηση κλειδί και αφορμή για απόλυτη χαλάρωση μέχρι το επόμενο πρωί!

Αποκαλύπτουμε με κάθε ειλικρίνεια τις ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας μας

Πριν από τη θεραπεία, τα περισσότερα κέντρα αισθητικής θα μας ζητήσουν να συμπληρώσουμε ένα έντυπο με πληροφορίες για το δέρμα και την κατάσταση της υγείας μας.

Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, να ενημερώσουμε για τυχόν ιατρικές παθήσεις, για τα φάρμακα που πιθανόν να παίρνουμε ή για οποιεσδήποτε αλλεργίες που μπορεί να μας απασχολούν.

Προσοχή, διότι κάποιες θεραπείες δεν μπορούν να εφαρμοστούν εάν υποφέρουμε από ορισμένες ιατρικές παθήσεις και είναι απαραίτητο να αναφερθούν, ως ασφάλεια για την υγεία και την ομορφιά μας!

Κάνουμε ερωτήσεις για οτιδήποτε μας απασχολεί

Πολλές από εμάς αισθανόμαστε περισσότερη σιγουριά εάν γνωρίζουμε αναλυτικά, τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μας αναφέρουν βήμα προς βήμα τι πρόκειται να συμβεί, ώστε να αισθανθούμε άνετα και να απολαύσουμε όσο γίνεται πιο χαλαρά τη φροντίδα του προσώπου μας.

Αν μας αρέσει, η σιωπή είναι χρυσός

Είναι αλήθεια πως δεν πρέπει να νιώσουμε κανενός είδους πίεση και να ξεκινήσουμε συζητήσεις με την αισθητικό. Μπορεί να θέλουμε να απολαύσουμε όλη τη διαδικασία με το στόμα κλειστό και τις αισθήσεις μας στο ζενίθ! Αυτή η ώρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο σε εμάς και δικαιούμαστε να χαλαρώσουμε χωρίς να προβούμε σε ατέρμονες συζητήσεις.

Ξεκαθαρίζουμε τους στόχους μας

Θα πρέπει να συζητήσουμε με την αισθητικό μας ποιοι είναι οι βασικοί μας στόχοι. Θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε τους πόρους του δέρματός μας, να λειάνουμε τις ρυτίδες μας, να ελαχιστοποιήσουμε την ερυθρότητα, να αποκτήσουμε πιο νεανική και σφιχτή επιδερμίδα και άλλα πολλά;

Αν και η θεραπεία που θα ακολουθήσει μπορεί να δράσει συνδυαστικά, είναι προτιμότερο να προτείνουμε να επιμείνουν σε ένα-δυο σημεία, για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα αποτελέσματα.

Συχνές ερωτήσεις

Η διαδικασία συνήθως, περιλαμβάνει έναν βαθύ καθαρισμό, κάποια μέθοδο απολέπισης, απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων, μασάζ προσώπου και εφαρμογή μασκών για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων. Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις:

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οι πιθανές παρενέργειες αφορούν την ερυθρότητα και εμφάνιση ερεθισμών, σπυριών, ξηρότητας ή ακόμα, και ουλές.

Ερυθρότητα και ερεθισμοίΜπορεί να προκύψουν από ενεργά συστατικά, όπως η βιταμίνη C ή τα οξέα AHA/BHA. Επίσης, από την απολέπιση ή τον τρόπο εξαγωγής των μαύρων στιγμάτων. Το δέρμα μπορεί να γίνει ροζ ή ελαφρώς κόκκινο μετά τη θεραπεία. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να γίνει κόκκινο, όπως τα παντζάρια!

Εμφάνιση σπυριώνΕίναι ένα πιθανό σύμπτωμα, καθώς η εμφάνισή τους αποτελεί και μέρος της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του σώματός μας. Το δέρμα, όπως και το λεμφικό μας σύστημα διεγείρονται σε βάθος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οπότε είναι πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια.

Ξηρότητα: Η ξηρότητα μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας κάποιων συστατικών της καλλυντικής φροντίδας ή λόγω της έντονης απολέπισης. Για να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια απαλή, μη ερεθιστική ενυδατική κρέμα, χωρίς άρωμα, δύο φορές την ημέρα, πριν και μετά τη θεραπεία.

Ουλές: Από τις πιο ανεπιθύμητες και ακραίες παρενέργειες, οι ουλές μπορούν να προκύψουν όταν ασκηθεί υπερβολική πίεση κατά τη διάρκεια εξαγωγής των μαύρων στιγμάτων, είτε με τα δάχτυλα είτε με τη χρήση ειδικών εργαλείων. Χρειάζεται εξαιρετική προσοχή, μια και η υπερβολική πίεση μπορεί να βλάψει πολύ εύκολα την εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Η διαδικασία προκαλεί πόνο ή έντονη ενόχληση;

Καμιά περιποίηση προσώπου δεν πρέπει ποτέ να είναι επώδυνη! Εάν αισθανθούμε πόνο, θα πρέπει να ενημερώσουμε αμέσως την αισθητικό μας για αυτήν τη δυσφορία.

Για παράδειγμα, ο καθαρισμός των πόρων του δέρματος δεν θα πρέπει να συνοδεύεται με πόνο: Μερικές περιοχές του προσώπου είναι πιο ευαίσθητες, οπότε είναι πιθανό να αισθανθούμε μεγαλύτερη πίεση σε ορισμένα σημεία από ό,τι σε άλλα, κατά τη διάρκεια απόφραξης των πόρων.

Σε περίπτωση τώρα, που αισθανθούμε αίσθηση καψίματος ή ερεθισμό θα πρέπει και πάλι να ενημερώσουμε άμεσα την αισθητικό μας. Ενδέχεται να αφορά κάποια αντίδραση, αν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εάν πρόκειται για πραγματικό κάψιμο ή απλά, για ζεστασιά.

Ας σημειώσουμε, πως ορισμένες θεραπείες προσώπου που περιέχουν οξέα, όπως BHA και AHA, μπορεί να κάνουν τη θεραπεία λίγο πιο «πικάντικη»! Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να νιώσουμε ζεστασιά ή και μυρμήγκιασμα σε σημεία του προσώπου μας.

Βέβαια, εάν η κατάσταση ξεφύγει φέρνοντας στον νου την αίσθηση που προσφέρουν οι πολύ καυτερές πιπεριές, τότε τα πράγματα δεν είναι στο πλαίσιο του φυσιολογικού!

Πώς ξεμπλοκάρουν οι φραγμένοι πόροι και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό;

Η διαδικασία καθαρισμού και απελευθέρωσης ενός φραγμένου πόρου μπορεί να γίνει με τα δάχτυλα ή με ειδικά εργαλεία. Αυτό σημαίνει πως η αισθητικός θα εφαρμόσει πίεση, ώστε να απελευθερωθούν οι πόροι του δέρματος.

Εξάγοντας τα μαύρα, αλλά και τα λευκά στίγματα και αφαιρώντας τα υπολείμματα της περίσσειας λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων του δέρματος που φράζουν τους πόρους, η επιδερμίδα μας θα είναι πιο καθαρή και πιο όμορφη!

Επίσης, τα προϊόντα περιποίησης που θα ακολουθήσουν θα διεισδύσουν ευκολότερα και καλύτερα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η δημιουργία των στιγμάτων στο μέλλον.

Παρ’όλα αυτά είναι συνηθισμένο να μην μπορέσει η αισθητικός μας να απελευθερώσει κάποιους φραγμένους πόρους του δέρματός μας, στην πρώτη μας επίσκεψη.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η επιδερμίδα μας είναι πολύ αφυδατωμένη και ξηρή. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να επιμείνουμε, μια και το δέρμα μας θα ταλαιπωρηθεί επικίνδυνα, δημιουργώντας ενδεχομένως μέχρι και ουλές!

Γιατί χρησιμοποιείται ατμός κατά τη διάρκεια της περιποίησης;

Ο ατμός χρησιμοποιείται από τις αισθητικούς με σκοπό να μαλακώσει την επιδερμίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν πιο εύκολα οι φραγμένοι πόροι του δέρματός μας και το πρόσωπό μας θα λάμψει!

Πόσο διαρκεί μια περιποίηση προσώπου;

Συνήθως, μια περιποίηση προσώπου μπορεί να διαρκέσει από 40-60 λεπτά. Όλη η διαδικασία θα βοηθήσει το δέρμα μας να ισορροπήσει, να γίνει πιο υγιές και φωτεινό.

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει τις τοξίνες και τα βακτήρια, ενώ ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Λόγω των θρεπτικών συστατικών που διεισδύουν στην επιδερμίδα μας, το δέρμα επανορθώνεται στην εντέλεια!

Μια ευχάριστη διαδικασία

Απολαμβάνοντας αυτήν, την πρώτη μας φροντίδα προσώπου από επαγγελματίες του είδους και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα διαπιστώσουμε άμεσα πόσο χαλαρωτική και ευεργετική είναι όλη η διαδικασία.

Και μόλις νιώσουμε πως το δέρμα μας έχει ισορροπήσει, τότε θα μπορέσουμε να αναζητήσουμε και πιο εξειδικευμένες θεραπείες, όπως μια δραστική πρόταση κατά της πρόωρης γήρανσης!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Βασικές συμβουλές για την εξασφάλιση ασφαλούς ύπνου για τα βρέφη

xristiana

Άσθμα: Πώς σταματάει ο βήχας

xristiana

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρία | Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Σε Βυτίνα Και Μεγαλόπολη

xristiana