ΚεντρικήΟμορφιά

Κρέμα προσώπου: Τι υφή να επιλέξω για καλύτερη ενυδάτωση

12/9/2023

Ειδικά αυτήν την περίοδο, μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ψάχνουμε για προϊόντα που προσφέρουν το φουλ της ενυδάτωσης. Ο καιρός αλλάζει και οι θερμοκρασίες και ίσως πρέπει να γυρίσουμε σε κρέμες με πιο πλούσια υφή.Η εύρεση μιας κρέμας λοιπόν παίζει και αυτήν το ρόλο της για να σφραγίσουμε την υγρασία στο πρόσωπο!Στην περιποίηση της επιδερμίδας, η επιλογή ανάμεσα σε τζελ ή πιο παχύρρευστες κρέμες, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τις συγκεκριμένες ανησυχίες που έχετε και φυσικά τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Τι πρέπει να προσέξετε;Υφή και σύσταση:Τζελ:Η κρέμα σε μορφή τζελ είναι συνήθως ημιδιαφανής και απορροφάται πιο εύκολα. Έχει ως βάση το νερό και δεν αφήνει “white cast” στην επιδερμίδα.Κρέμα:Οι κρέμα είναι πιο παχύρρευστη και έχει κρεμώδη, αδιαφανή σύσταση. Περιέχει μείγμα νερού και λαδιού, καθιστώντας τα πιο μαλακτικά και ενυδατικά.

#Απορρόφηση:Τζελ:Το τζελ απορροφάται γρήγορα στο δέρμα λόγω της φύσης του με βάση το νερό. Γι’αυτό και συχνά προτιμώνται λόγω της ταχείας απορρόφησης.Κρέμα:Η κρέμα απορροφάται πιο αργά γιατί περιέχει έλαια που μπορεί να δημιουργήσουν φραγμό στο δέρμα. Είναι προτιμότερη λόγω της υφής της για ξηρό δέρμα.

Πότε να χρησιμοποιήσετε:Προϊόντα περιποίησης με τζελ:Τα τζελ είναι εξαιρετικά για όσους έχουν λιπαρό ή μικτό τύπο δέρματος, επειδή τείνουν να είναι ελαφριά και μη φαγεσωρογόνα, που σημαίνει ότι δεν φράζουν τους πόρους.Χρησιμοποιήστε τζελ το πρωί ή όταν χρειάζεστε ένα προϊόν που απορροφάται γρήγορα, όπως κάτω από το μακιγιάζ.Ιδανικό για ζεστό και υγρό καιρό, όταν θέλετε ένα προϊόν που δεν θα αισθάνεστε βαρύ στο δέρμα σας.Κρέμες ως προϊόντα περιποίησης:Οι κρέμες είναι κατάλληλες για άτομα με ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα γιατί παρέχουν περισσότερη ενυδάτωση και μπορούν να λειτουργήσουν ως φραγμός κατά της απώλειας υγρασίας.Χρησιμοποιήστε κρέμες το βράδυ ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν τον ύπνο για να κλειδώσετε την υγρασία ενώ κοιμάστε.Ιδανικό για κρύα ή ξηρά κλίματα όταν χρειάζεστε επιπλέον υγρασία για το δέρμα σας.

Όπως πάντα εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες σας και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις. Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες και τις περιγραφές των προϊόντων για να κατανοήσετε τα συγκεκριμένα οφέλη και τα συστατικά τους.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από τις 31 Μαρτίου

xristiana

Φράνκο Τζεφιρέλι

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 1/8

xristiana