ΚεντρικήΜαγειρική

Κοτόπιτα με λαχανικά και γραβιέρα σε φύλλο ολικής άλεσης

28/9/2023

Υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης»
400 γρ. κοτόπουλο
350 γρ. γραβιέρα
200 γρ. πιπεριές
3 κολοκυθάκια
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 μεγάλες ντομάτες
1 μέτριο καρότο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 ½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό
60 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1. Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο «κιχί με αλεύρι ολικής άλεσης» να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες. Βράζουμε σε αρκετό νερό το κοτόπουλο με το φύλλο δάφνης για 40-45 λεπτά, το αφήνουμενα κρυώσει και κατόπιν το μαδάμε σε ένα μπωλ.

2. Κόβουμε τοκρεμμύδι και τις πιπεριές σε λωρίδες και ξεκινάμε να τα σωτάρουμε,σε ευρύχωρο τηγάνι, μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Κόβουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια και τρίβουμε το καρότο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, όπως επίσης και τη ντομάτα.

3. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα λαχανικά με λίγο ακόμη ελαιόλαδο ώστε να σωταριστούν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά ενώ στο τέλος τη ζάχαρη, τον τοματοπελτέ, αλάτι,πιπέρι και 100 ml. από το ζωμό του κοτόπουλου.

4. Βράζουμε 5 λεπτά να σωθούν τα υγρά της γέμισης, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη γραβιέρα χοντροτριμμένη και τον κόλιναδρο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C σ’ ένα καλά λαδωμένο ταψί,, απλώνουμε τα 3 φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο μεταξύ τους, στρώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα άλλα 3 φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο μεταξύ τους.

6. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 190ο C στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 50 λεπτά.

Πηγή: https://funkycook.gr

Related posts

Καρέκλες για ΑμεΑ, εγκύους και άτομα με κινητικά προβλήματα θα τοποθετηθούν μπροστά στο δημαρχείο για την παρέλαση της 28ης

xristiana

Νεκρές δύο θαλάσσιες χελώνες σε παραλίες της Καβάλας

xristiana

Ενεργειακή κρίση: Τελικά πόσο κρύο είναι το πολύ κρύο;

xristiana