ΚεντρικήΟμορφιά

Κεφάλαιο μαλλιά: Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε

15/9/2023

Ποιος δε θέλει πλούσια, λαμπερά και καθαρά μαλλιά; Και όμως πολύ συχνά λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών, κακή ή υπερβολική χρήση προϊόντων ακόμη και λάθος τρόπος λουσίματος μπορείς να έχεις εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
Θα μου πεις σιγά θέλει ιδιαίτερη τέχνη και το λούσιμο; Και όμως κάνουμε κάποια λάθη που δεν τα ‘χουμε σκεφτεί από κεκτημένη ταχύτητα και συνήθεια.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο μπάνιο όταν λουζόμαστε και πρέπει να κόψουμε; Όλες οι συμβουλές για να μην καταστρέψουμε την τρίχα μας!

#1. Χρησιμοποιούμε λάθος προϊόντα. Αγοράζουμε προϊόντα από μια διαφήμιση, από τη μυρωδιά και δε διαβάζουμε τις ετικέτες προσέχοντας να ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών μας. Έχουμε την αίσθηση ότι τα σαμπουάν που κάνουν πολύ αφρό καθαρίζουν καλύτερα αλλά αυτό είναι ένας μύθος καθώς περιέχουν θειικά άλατα. Τα γνωστά sulfate όπως θα τα δείτε να αναγράφονται είναι ιδιαίτερα σκληρά για τα μαλλιά καθώς ο αφρός λειτουργεί ως καθαριστικό.

#2. Λατρεύουμε το ζεστό νερό. Τα μαλλιά μας όμως όχι! Το χλιαρό μην σας πω κρύο νερό είναι τέλειο για τα μαλλιά μας. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια του μαλλιού ενώ το κρύο νερό σφραγίζει καλύτερα την τρίχα και προσθέτει λάμψη.

#3.Δεν χρειάζεται ούτε τεράστια ποσότητα σαμπουάν ούτε να το τοποθετούμε απευθείας στο κεφάλι. Μια ποσότητα στο κέντρο της παλάμης που θα την κάνουμε με τα χέρια μας να αφρίσει είναι αρκετή.

#4.Δεν ξύνουμε το τριχωτό με τα νύχια αλλά κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο στεφάνι και στις άκρες. Με ελαφρύ μασάζ προχωράμε και στις ρίζες. Σαμπουάν πάνω ακριβώς στις ρίζες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει λιπαρότητα. Γι’ αυτο και το conditioner το τοποθετούμε ιδανικά στις άκρες. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ μπερδεμένα μπορείτε να κάνετε ένα πρώτο χτένισμα μέσα στο ντους αλλά προσοχή με χτένα με φαρδιά δόντια.

#5.Στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια μαλακή πετσέτα, αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο.

#6.Αν αντέχετε αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα όταν είναι δυνατόν και ελαχιστοποιήστε τη χρήση εργαλείων styling με θερμότητα για να αποφύγετε τη ζημιά.

#7.Προσαρμόστε τη συχνότητα πλυσίματος των μαλλιών σας με βάση τον τύπο και τον τρόπο ζωής σας. Γενικώς το υπερβολικό λούσιμο δεν ευνοεί τα μαλλιά. Τώρα αν γυμνάζεστε για παράδειγμα καθημερινά φυσικά και θα λουστείτε αλλά προτιμήστε τις μπάρες σαπουνιού που πολλές φορές σας έχω αναφέρει τα οφέλη τους.

Εσείς τελικά πόσα απ’ αυτά κάνετε λάθος;

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μικροπλαστικά: Οι επιπτώσεις στα έμβρυα

xristiana

Ζώδια 2024: Οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά, από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ

xristiana

Γήρανση: Η «κατάρα» του να μένεις στο νοίκι – Το άγχος σου τρώει… χρόνια

xristiana