ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καύσωνας στην Αυστραλία: Το Ελ Νίνιο ανεβάζει το θερμόμετρο 16 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο

18/9/2023

Για «πολύ ασυνήθιστη ζέστη για τον μήνα Σεπτέμβριο» που θα επικρατήσει μέχρι την Τετάρτη σε Νότια Αυστραλία, Βικτώρια και Νέα Νότια Ουαλία προειδοποιεί η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία. Οι ειδικοί προβλέπουν πως η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει έως και 16 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του Σεπτεμβρίου.

Χθες Κυριακή, περίπου 40 δρομείς που συμμετείχαν στον μαραθώνιο του Σίδνεϊ παρουσίασαν συμπτώματα θερμοπληξίας και 26 εξ αυτών χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Ο υδράργυρος στα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ αναμένεται να σκαρφαλώσει σήμερα στους 36 βαθμούς Κελσίου, προτού υποχωρήσει στους 22 βαθμούς την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Καμπανάκι για πυρκαγιά

Υψηλός είναι κατά συνέπεια ο κίνδυνος πυρκαγιάς και οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους. Περισσότερες από 50 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση στη Νέα Νότια Ουαλία, αλλά όλες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Κατά τη φετινή θερινή περίοδο του νότιου ημισφαιρίου, η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας έχει προβλέψει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου Ελ Νίνιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα (σ.σ. κυκλώνες, ξηρασία), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα νέφος καπνού είχε καλύψει περιοχές του Σίδνεϊ, καθώς δυνάμεις της πυροσβεστικής προχωρούσαν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών με τη μέθοδο της ελεγχόμενης καύσης.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σχολείο Φροντιστών Ατόμων Με Άνοια – Αλτσχάιμερ 2022 – Φροντίζω Να Ενημερώνομαι Για Να Φροντίζω Καλύτερα

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης Του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

xristiana

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana