ΚεντρικήΟμορφιά

Η νέα τάση στη ρινοπλαστική για φυσικό αποτέλεσμα

8/9/2023

Η τέχνη της ρινοπλαστικής απαιτεί µια σε βάθος κατανόηση της ανατοµίας, της λειτουργίας και του σχήµατος της µύτης από τον εξειδικευµένο χειρουργό, ώστε να διαπλάσει και να δηµιουργήσει µια πιο ελκυστική µύτη, η οποία δε θα επιβαρύνει, αλλά θα ελευθερώνει την αναπνοή.

Γι’ αυτό και το άριστο αποτέλεσµα της επέµβασης όσο και η αποθεραπεία εξαρτώνται πάντα από την τεχνική, αλλά, κυρίως, από τον χειρουργό, την επιδεξιότητα και τη λεπτή κίνηση στα χέρια του.

Πρώτη ρινοπλαστική

Η πιο µεγάλη πρόκληση στη ρινοπλαστική αφορά την παραµόρφωση της λοξής µύτης. Τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει γίνει µια µεγάλη στροφή προς τη χρήση ισχυρών µοσχευµάτων (χόνδροι που προέρχονται από την ίδια τη µύτη και τον πλευρικό χόνδρο), ωστόσο, ενώ τα µοσχεύµατα σταθεροποιούν τη µύτη προς το κέντρο, δηµιουργούν µια αφύσικη σκληρότητα στη µύτη.

Γι’ αυτό τον λόγο έχει αναπτυχθεί η νέα τάση “preservation” ρινοπλαστικής, η οποία επικεντρώνεται στην όσο το δυνατόν περισσότερο διατήρηση της φυσικής ανατοµίας. Έτσι, µια λοξή µύτη ευθειάζεται χωρίς υπερβολικά µοσχεύµατα και µε λιγότερο επεµβατική τεχνική, δίνοντας ωστόσο φυσικά αποτελέσµατα στην όψη και την αφή.

Διορθωτική ρινοπλαστική για λειτουργικά ή αισθητικά προβλήµατα

Επειδή κάθε µύτη παρουσιάζει ξεχωριστή ανατοµία, διενεργείται µια λεπτοµερής προεγχειρητική ανάλυση, ώστε να γίνει ο σχεδιασµός του χειρουργικού πλάνου για κάθε πρόβληµα ξεχωριστά (δυσκολία ρινικής αναπνοής, υπερβολική αφαίρεση ρινικών οστών και κατάρρευση της µύτης, ασυµµετρία στα ρουθούνια, υπερβολική αφαίρεση οστών και χόνδρων στην πρώτη επέµβαση κ.λπ.). Στη συνέχεια οι εκπαιδευµένοι και πιστοποιηµένοι χειρουργοί προσώπου έχουν όλες τις γνώσεις και τις τεχνικές, ώστε να διορθώσουν τα παραπάνω προβλήµατα και τις παρενέργειες µιας “κακοσχεδιασµένης” πρώτης ρινοπλαστικής χρησιµοποιώντας χόνδρινα µοσχεύµατα από το ρινικό διάφραγµα (εφόσον δεν έχει αφαιρεθεί), τον πλευρικό χόνδρο ή το πτερύγιο του αφτιού. Σε κάθε περίπτωση, η νοσηλεία είναι βραχεία, τα οιδήµατα µικρά και η µύτη µένει ανοιχτή χωρίς γάζες στο τέλος της επέµβασης.

Ευχαριστούµε τη δρα Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, European and International Diplomat Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια του Τµήµατος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός, Όµιλος “Υγεία”, Νοσ. “Μητέρα” (faceanatomy.gr).

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δράση προληπτικού ελέγχου από το ΚΕΠ Υγείας Διονύσου

xristiana

Λιπαρό δέρμα: Οι μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

xristiana

Πράγματα που λένε τα παιδιά και δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε

xristiana