20/9/2023
Υλικά Συνταγής
- πένες: 500 γρ
- μπέικον: 150 γρ. ψιλοκομμένο
- βούτυρο και ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- κρέμα γάλακτος: 200 ml
- 150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- σκληρό τυρί της αρεσκείας (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα κ.λπ.): τριμμένο για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, στη συνέχεια το μπέικον και τέλος τον αρακά. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας για λίγο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και τα μαϊντανό και κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι.
- Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί.
Πηγή: https://www.icookgreek.com