ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημέρωση για τη Νόσο Alzheimer

19/9/2023

H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, το ΚΕΠ Υγείας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας , διοργανώνουν δράση πρόληψης για τη νόσο Alzheimer την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 10:00-13:00 σε συγκεκριμένο χώρο στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο) και στην πλατεία του Φοίνικα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τη νόσο από το εξειδικευμένο προσωπικό του Σ.Σ.Α αλλά και να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο μνήμης, με τη χρήση εξειδικευμένων νευροψυχολογικών δοκιμασιών.

«Ο στόχος της δράσης είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πληθυσμός αυτός και οι οικογένειες τους θα λάβουν την βοήθεια που χρειάζεται, ξεκινώντας από την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας του Σ.Σ.Α», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο δήμος.

«Η κοινωνική πολιτική της διοίκησης Δαρδαμανέλη έχει δημιουργήσει γερά θεμέλια σε ότι αφορά στην πρόληψη, που αποδεδειγμένα έχει σώσει ζωές.

Γι’ αυτό και με συνέπεια συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους πολίτες την ενημέρωση που απαιτείται, αλλά κι εκείνες τις εξετάσεις, που θα τους γλιτώσουν από άλλες περιπέτειες της υγείας τους» τονίζει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Παράλληλα και στα δύο σημεία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και ταυτόχρονα να υποβληθούν σε δωρεάν μέτρηση σακχάρου του αίματος.

Related posts

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης στον Δήμο Βριλησσίων

xristiana

«Το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης»: Το ελληνικό νησί που υμνεί η Le Figaro

xristiana

Το κορυφαίο αντιγηραντικό έλαιο για το δέρμα και τα μαλλιά

xristiana