ΚεντρικήΠεριβάλλον

Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη

30/9/2023

Κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών απευθύνει το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή των Πουλιών στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, ξεναγήσεις στον υγρότοπο, κατασκευές με θέματα από τον κόσμο των πουλιών, αλλά και facepainting! H εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch) είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και αποτελεί την ιστορικότερη δράση παγκόσμιας εμβέλειας της BirdLife International.

Στην Ελλάδα, η πρώτη Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιήθηκε από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ το 1987, και από τότε οι Γιορτές των Πουλιών διοργανώνονται αδιάλειπτα με το συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ, σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς και εθελοντές.

Πηγή: https://www.makthes.gr

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 20/10

xristiana

Τα τρόφιμα «Φρανκεστάιν» που υπόσχονται υγιεινή διατροφή

xristiana

Εκδήλωση Για Την Έμφυλη Βία

xristiana