27/9/2023
Υλικά
500 γρ. καρότα
2 πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 καυτερές πιπερίτσες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Για το σερβίρισμα
Στο γουδί αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τις καυτερές πιπερίτσες. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν οι πιπεριές και να ανακατευτούν καλά με το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ και γαρνίρουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο.