6/9/2023
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλ. τσαγιού απλό γιαούρτι
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό.
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό.
Βήμα 3
Ρίξτε τα ξηρά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα κατά 1/4 του φλιτζανιού σε ένα τηγάνι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι.
Βήμα 5
Γυρίστε όταν σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή και μαγειρέψτε μέχρι η δεύτερη πλευρά να ροδίσει.
Πηγή: https://www.newsbeast.gr