ΚεντρικήΜαγειρική

Συνταγή για στραπατσάδα

31/8/2023

Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μπούκοβο (προαιρετικά)
4 αβγά
80γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτετε με καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.

Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
Κατόπιν, προσθέτετε τη φέτα και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε αφήνετε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλετε να λιώσει τελείως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

xristiana

Γρίπη: Οι συστάσεις των ειδικών για τον εμβολιασμό των εγκύων

xristiana

Βήχας: Είναι κρυολόγημα ή κάτι πιο σοβαρό; Πότε μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου του πνεύμονα

xristiana