4/8/2023
Υλικά
6 μπουτάκια κοτόπουλου
700 ml μπύρα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ολόκληρα κλωνάρια δεντρολίβανου
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο πατάτας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Πρώτα από όλα, σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο σκόρδο και ολόκληρο το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα. Ύστερα ρίχνουμε την μπύρα λίγο-λίγη μέχρι να καλύψει όλο το κοτόπουλο. Τέλος το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με καπάκι.
Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, το κοτόπουλο πρέπει να είναι τρυφερό και η σάλτσα πηχτή. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το δεντρολίβανο από τον χυμό μαγειρέματος, φιλτράρουμε τον χυμό και τον βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε μισή κουταλιά καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο και λάδι και τον αφήνουμε να πήξει πάνω από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κρέμα που βράζει και ανακατεύουμε καλά.
Το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.
Πηγή: https://jenny.gr