ΚεντρικήΜαγειρική

Tο πιο τραγανό και λαχταριστό κοτόπουλο με μπύρα

4/8/2023

Υλικά

6 μπουτάκια κοτόπουλου

700 ml μπύρα

2 σκελίδες σκόρδο

2 ολόκληρα κλωνάρια δεντρολίβανου

Ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο πατάτας

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο σκόρδο και ολόκληρο το δεντρολίβανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα. Ύστερα ρίχνουμε την μπύρα λίγο-λίγη μέχρι να καλύψει όλο το κοτόπουλο. Τέλος το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με καπάκι.

Μετά την υποδεικνυόμενη ώρα, το κοτόπουλο πρέπει να είναι τρυφερό και η σάλτσα πηχτή. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το δεντρολίβανο από τον χυμό μαγειρέματος, φιλτράρουμε τον χυμό και τον βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτουμε μισή κουταλιά καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο και λάδι και τον αφήνουμε να πήξει πάνω από τη φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου στην κρέμα που βράζει και ανακατεύουμε καλά.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι αναποφλοίωτο ή πλιγούρι

xristiana

Μια σαύρα και ένας λαγός έκαναν παρέα

xristiana

Μάσκα με γιαούρτι για να ανακουφιστείς αν κάηκες στην πλάτη από τον ήλιο

xristiana