ΚεντρικήΟμορφιά

Το σαπούνι της “γιαγιάς” είναι το πολυχρηστικό προϊόν ομορφιάς που χρειάζεσαι!

31/8/2023

Και μόνο που βλέπω ή πιάνω στα χέρια μου το πράσινο σαπούνι μου έρχονται στο νου αναμνήσεις από τα παλιά. Όταν το πράσινο σαπούνι ήταν για τα πάντα και το χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου στο χωριό. Από να καθαρίσει τον πάγκο της κουζίνας, είναι αντιμικροβιακό θυμάμαι να λέει και σκοτώνει τα μικρόβια, να πλύνει τα ρούχα, μέχρι και  τα μαλλιά της! Άσε που παλιά ακόμα και οι άνδρες ξυρίζονταν με πράσινο σαπούνι!

Το πράσινο σαπούνι, το οποίο συχνά αναφέρεται ως σαπούνι Καστίλλης, είναι ένα πολυχρηστικό και φυσικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους στη ρουτίνα ομορφιάς σας και πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι για πολλούς λόγους. Είναι γνωστό για τις απαλές καθαριστικές του ιδιότητες και τη φιλική προς το περιβάλλον φύση του. Είναι πρακτικό και πολύ οικονομικό οπότε δεν έχετε καμία δικαιολογία να μην το βάλετε στη ζωή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε και εσείς στη ρουτίνα ομορφιάς σας και να νιώσετε αύρα από τα παλιά…#Καθαριστικό προσώπου:Αναμείξτε μια μικρή ποσότητα αραιωμένου πράσινου σαπουνιού με νερό και χρησιμοποιήστε το ως απαλό καθαριστικό προσώπου. Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ χωρίς να αφαιρέσει από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια που τα χρειάζεται για να παραμείνει ενυδατωμένο, λείο και σφριγηλό.#Body Wash:Χρησιμοποιήστε αραιωμένο πράσινο σαπούνι για να πλύνετε το σώμα σας στο ντους. Είναι εξαιρετικό για το ευαίσθητο δέρμα, αναζωογονεί και ανανεώνει. Όλο το καλοκαίρι στο εξωτερικό μας ντους στο χωριό υπήρχε μια πράσινη πλάκα σαπουνιού.#Σαμπουάν:Χρησιμοποιήστε αραιωμένο πράσινο σαπούνι ως εναλλακτική λύση στο κανονικό σαμπουάν. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούν τα μαλλιά σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χρήσης χημικών στο τριχωτό της κεφαλής σας. Κάντε το και ως θεραπεία έστω μια φορά την εβδομάδα.

#Πλύσιμο χεριών:Κρατήστε μια πλάκα πράσινου σαπουνιού δίπλα στο νεροχύτη σας και το μπάνιο για να το χρησιμοποιήσετε στο πλύσιμο των χεριών σας. Είναι λιγότερο σκληρό στα χέρια σας σε σύγκριση με ορισμένα εμπορικά σαπούνια χεριών.#Κρέμα ξυρίσματος:Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες αραιωμένου πράσινου σαπουνιού ως εναλλακτική κρέμα ξυρίσματος.#Καθαριστικό πινέλου μακιγιάζ:

Αναμείξτε πράσινο σαπούνι με νερό και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας. Η απαλή του σύνθεση βοηθά στην αφαίρεση των υπολειμμάτων του μακιγιάζ χωρίς να καταστρέφει τις τρίχες. των πινέλων.

#Ποδόλουτρο:Προσθέστε αραιωμένο πράσινο σαπούνι σε ζεστό νερό για ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο. Στην αγορά υπάρχουν και νιφάδες τριμμένου σαπουνιού που πολλές φορές βοηθούν καλύτερα!Τα οφέλη του πράσινου σαπουνιού περιλαμβάνουν τα φυσικά και βιοδιασπώμενα συστατικά του, τα οποία μπορεί να είναι πιο ήπια για το δέρμα σε σύγκριση με ορισμένα άλλα προϊόντα. Είναι επίσης απαλλαγμένο από συνθετικά αρώματα και σκληρές χημικές ουσίες, καθιστώντας το κατάλληλο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

BMC Medicine: Μικρότερος ο κίνδυνος καρκίνου για όσους δεν τρώνε συχνά κρέας

xristiana

Ο μόλις οκτώ χρονών Τοτός

xristiana