ΚεντρικήΟμορφιά

Τα σημάδια γήρανσης και η αντιμετώπισή τους

22/8/2023

Όλοι, γυναίκες και άνδρες, θέλουμε να δείχνουμε νέοι και υγιείς για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η γενετική παίζει ρόλο στο πώς γερνάμε, αλλά οι επιλογές του τρόπου ζωής και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που κάνουν μερικούς ανθρώπους να γερνούν γρηγορότερα από άλλους. 

Ας δούμε, τα κυριότερα σημάδια γήρανσης και πώς πρέπει να τα διαχειριστούμε:

Ελαστικότητα 

Το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό καθώς γερνάμε, γιατί ο οργανισμός μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να συνεχίσει να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η κατανάλωση αρκετού νερού διατηρεί το δέρμα  σφριγηλό και υγιές και μπορεί ν’ αποτρέψει τη χαλάρωση. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι επιρρεπές σε ρυτίδες και ξηρότητα – που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτεροι. 

Για να ενυδατώσουμε το πρόσωπό μας και να παγιδεύσουμε την υπάρχουσα υγρασία στο δέρμα μας, εφαρμόζουμε τις κρέμες προσώπου αμέσως μετά τον καθαρισμό. 

H ενυδατική κρέμα Daily Moisture της SkinCeuticals είναι ιδανική για κανονικό ή λιπαρό δέρμα, και περιέχει βοτανικά εκχυλίσματα για σύσφιξη των πόρων. Αποκαθιστά και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Επιπλέον, επουλώνει και προστατεύει το πρόσωπο προσφέροντας ένα απαλό και μη λιπαρό αποτέλεσμα.

Δυσχρωμίες δέρματος

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, το κατεστραμμένο δέρμα δεν επανορθώνεται γρήγορα με αποτέλεσμα οι βλάβες και οι ρυτίδες να γίνονται πιο εμφανείς. Ο τόνος του δέρματος μπορεί επίσης να γίνει θαμπός και ξηρός, καθώς τα παλιά κύτταρα δεν αντικαθίστανται από νέα τόσο συχνά. Όταν οι πόροι φράζουν με έλαια και νεκρά κύτταρα του δέρματος δημιουργείται ακμή που μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και επιδείνωση των σημαδιών γήρανσης. 

Στην περίπτωση αυτή συνίσταται η χρήση ορών για τη μείωση των βλαβών από την ακμή και την πρόληψη εμφάνισης νέων ατελειών. 

Ειδικά για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, ο αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C, Silymarin CF της SkinCeuticals παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπει την οξείδωση του σμήγματος, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων.

Για μικτό και λιπαρό δέρμα, ο ορός υψηλής αποτελεσματικότητας Blemish+Age Defence Serum προσώπου της SkinCeuticals μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος κατά 39%, προλαμβάνει την ακμή, μειώνοντας το βακτήριο P. Acnes. Επιπλέον, μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος ενώ αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους.

Βλάβες ήλιου 

Η βλάβη από τον ήλιο συνήθως προκαλεί ξηρότητα ή ξεφλούδισμα, που μπορεί να επιδεινώσει τις ρυτίδες και να επιταχύνει την ανάπτυξή τους. Οι μαύρες κηλίδες είναι επίσης αποτέλεσμα βλάβης από τον ήλιο, γνωστή ως υπερμελάγχρωση. Αυτό συμβαίνει όταν η μελανίνη που παράγεται από το δέρμα μας κάνει ορισμένες περιοχές να φαίνονται πιο σκούρες, κάτι που μπορεί να κάνει ένα άτομο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Για λιπαρό και ευαίσθητο δέρμα, η ενυδατική κρέμα προσώπου Phyto A+ Treatment για λάμψη της SkinCeuticals καταπραΰνει και διορθώνει το μη ισορροπημένο δέρμα μειώνοντας το σμήγμα κατά 28%. Παράλληλα, βελτιώνει τη λάμψη και μειώνει την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση κατά 20% ενώ καταπραΰνει, και καλυτερεύει την τραχιά υφή του δέρματος κατά 19%.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κυτταρίτιδα: Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε;

xristiana

281 νέα οχήματα για τη Δασική Υπηρεσία και τον ΟΦΥΠΕΚΑ

xristiana

Το 1ο “Pink Together” στη Θεσσαλονίκη – Ενημερωτική εκστρατεία για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού

xristiana