18/8/2023
Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο (περίπου 10)
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 130 γρ. αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης
- 1 αυγό
- 70 γρ. τυρί τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου
- Ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις ντομάτες (χωρίς τα υγρά τους), τα κρεμμύδια και τον δυόσμο και ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλάτι, πιπέρι και στο τέλος, σιγά σιγά, το αλεύρι. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να είναι σχετικά σφιχτό. Τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα, στους 180°C.
Πηγή: https://loveyourselfmagazine.com