ΚεντρικήΟμορφιά

Συμβουλές διατροφής για λαμπερό δέρμα

25/8/2023

Ανήκεις και εσύ σε εκείνες που προτιμούν να μη χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα στο πρόσωπό τους και αναρωτιέσαι με ποιο τρόπο θα το καταφέρεις αλλά παράλληλα θέλεις να έχεις λαμπερό δέρμα; Η λύση βρίσκεται στη διατροφή και παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Ενυδάτωση
Σίγουρα διαβάζεις συνεχώς για τη μεγάλη σημασία της ενυδάτωσης και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς είναι το σημαντικότερο που μπορείς να κάνεις για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου. Το νερό είναι απαραίτητο για να αποβάλει ο οργανισμός σου τις τοξίνες και να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των κυττάρων αλλά και την αναγέννησή τους. Αν είσαι επαρκώς ενυδατωμένη το δέρμα σου θα φαίνεται σφριγηλό και πιο νεανικό.

Τροφές που έχουν αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη προστασία του δέρματος από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών η οποίες συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά θα εξουδετερώσουν τα επιβλαβή μόρια και το δέρμα σου θα δείξει υγιές και λαμπερό.

Τα λιπαρά οξέα
Τα υγιή λίπη βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του φραγμού του δέρματος ο οποίος κλειδώνει την υγρασία και το προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες. Τα Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com/

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κόντρα στη λογική της φθηνής ενέργειας

xristiana

Ριγκατόνι Alfredo με σπανάκι

xristiana

Πώς να είστε πιο παραγωγικοί και οργανωμένοι

xristiana