ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι αματριτσιάνα

19/8/2023

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. χοιρινά μάγουλα guanciale ή καπνιστή πανσέτα ή μπέικον, σε κύβους

400 γρ. ντομάτες καθαρισμένες

80 γρ. τυρί πεκορίνο

200 γρ. λευκό κρασί

Μαύρο πιπέρι τριμμένο

2 πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το αλλαντικό σε κύβους, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια ομοιόμορφα και να βγάλουν το λίπος τους.

Αφαιρούμε το πράσινο μίσχο από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και πετάμε τους εσωτερικούς σπόρους. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το αλλαντικό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να δέσει καλά η σάλτσα. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, αλατίζουμε, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Το γλυκό σνακ που ρυθμίζει το έντερο, δυναμώνει τα οστά και ρίχνει την πίεση

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Εκδήλωση και Έκθεση του Δήμου Παπάγου Χολαργού: 17 Στόχοι των Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη – Αgenda 2030 17 Objetivos de Desarrollo Sostenible Κύριο

xristiana