ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι αματριτσιάνα

19/8/2023

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

200 γρ. χοιρινά μάγουλα guanciale ή καπνιστή πανσέτα ή μπέικον, σε κύβους

400 γρ. ντομάτες καθαρισμένες

80 γρ. τυρί πεκορίνο

200 γρ. λευκό κρασί

Μαύρο πιπέρι τριμμένο

2 πιπεριές τσίλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το αλλαντικό σε κύβους, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια ομοιόμορφα και να βγάλουν το λίπος τους.

Αφαιρούμε το πράσινο μίσχο από τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και πετάμε τους εσωτερικούς σπόρους. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με το αλλαντικό. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και τις μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να δέσει καλά η σάλτσα. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, αλατίζουμε, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Θα εμβολιαστείτε για γρίπη; Έρευνα αποκαλύπτει από ποια σοβαρή νόσο προφυλάσσουν τα εμβόλια ενηλίκων

xristiana

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις Για Τα Ζώα Βραβεύει Σκυλιά – Διασώστες Και Οδηγούς

xristiana

”ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ 2024” στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»

xristiana