ΚεντρικήΟμορφιά

Ποιο καλοκαιρινό φρούτο γίνεται viral για τα οφέλη του ως προς τη λάμψη του δέρματός μας;

twitter sharing button19/8/2023

Όλες μας έχουμε μυστικές φόρμουλες, όπως έναν ορό με βιταμίνη C ή ένα απολεπιστικό προϊόν που χαρίζουν άμεσα λάμψη, έναν τόνο ξεκούρασης και εντυπωσιακή επιστροφή στη νεανικότητα για την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μας! Ποιο είναι αυτό το συστατικό, όμως, που επηρεάζει σημαντικά την υγεία αλλά και την εμφάνιση του δέρματός μας; Μα το κεράσι, φυσικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Πώς θα μας φαινόταν, εάν το μυστικό όπλο για την υγεία και την επιδερμίδα μας βρίσκεται στην κουζίνα μας τους καλοκαιρινούς μήνες; Είναι τραγανό, ζουμερό και γεμάτο νοστιμιά; Όπως ήδη γνωρίζουμε, το τι τρώμε επηρεάζει το σώμα και το δέρμα μας.

Και η μαγική, εποχιακή υπερτροφή δεν είναι άλλη, από το κεράσι! Πώς μπορούμε να επωφεληθούμε στο έπακρο από τα οφέλη του και πώς θα το συμπεριλάβουμε τόσο στη ρουτίνα της ομορφιάς μας, όσο και στη διατροφή μας;

Οφέλη ομορφιάς!

Τα κεράσια είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως οι ανθοκυανίνες και η βιταμίνη C. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι γνωστό πως επεμβαίνουν στη φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων και προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες λοιπόν, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υγιή και ισορροπημένη εμφάνιση του δέρματός μας.

Η βιταμίνη C παίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση κολλαγόνου, μία πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα τη δομή και την ελαστικότητά του και προστατεύει από τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Παράλληλα, μειώνει την υπερμελάγχρωση των μαύρων κηλίδων, βοηθά στην προστασία από τις φωτοφθορές που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, διεγείροντας και την παραγωγή κολλαγόνου.

Με ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες Α, Κ, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο, η δράση του κερασιού σηματοδοτεί μοναδικά οφέλη για το δέρμα μας.

Για παράδειγμα, η βιταμίνη Α που περιέχει, επιταχύνει τις διαδικασίες μεταβολισμού και ανανέωσης των κυττάρων, κάνοντας το δέρμα πιο λείο και πιο ανθεκτικό, μειώνοντας τελικά και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων!

Ενυδάτωση

Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα αποπνέει φυσική λάμψη και είναι έξτρα ελαστικό. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, το κεράσι θεωρείται το καλύτερο μέσο υδάτωσης, ειδικά εάν φλερτάρουμε με την ξηρότητα.

Όπως ήδη γνωρίζουμε βέβαια, η σωστή και τακτική ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητα του δέρματός μας και την πρόληψη ενάντια στην ξηρότητα, στο ξεφλούδισμα της επιδερμίδας και στη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Τα κεράσια θρέφουν και μαλακώνουν ενεργά το δέρμα, προάγοντας την άμυνα του οργανισμού, ενώ την ίδια στιγμή το δέρμα μας γίνεται λιγότερο επιρρεπές στη ξηρότητα και στους ερεθισμούς.

Παράλληλα, έχει την ιδιότητα να μειώνει τις φλεγμονές και τα σπυράκια, την ερυθρότητα και τη ροδόχρου ακμή! Εάν μάλιστα, μας απασχολούν χρόνιες φλεγμονές, η κατάσταση μπορεί να αρχίσει να βλάπτει τα υγιή κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά μας, οδηγώντας ακόμα και σε κυτταρική βλάβη!

Και όταν πρόκειται για το δέρμα μας, η φλεγμονή μπορεί να εκδηλωθεί με τη μορφή διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως η ακμή, το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα κεράσια, όμως, περιέχουν αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που βοηθούν, καταπραΰνουν και ηρεμούν το ερεθισμένο δέρμα, μειώνουν την ερυθρότητα και το πρήξιμο και προάγουν μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Αυξάνοντας την κατανάλωση κερασιών, μόνο καλό μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας!

Χάρη στη βιταμίνη Κ, που περιέχουν επίσης, οι μηχανισμοί επούλωσης ενεργοποιούνται στο δέρμα άμεσα, παρέχοντας τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Η απαλότητα και η καταπράυνση ανακουφίζουν από την ερυθρότητα και το πρήξιμο, ενώ στην επιφάνεια έρχεται γρήγορα μια λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Φυσική απολέπιση

Με την απολέπιση μπορούμε να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και να τονώσουμε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας! Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως πρέπει να καταφύγουμε σε ακριβές φόρμουλες, πίλινγκ και ορούς. Τα κεράσια περιέχουν ορισμένα οξέα που μπορούν να λειτουργήσουν ως απαλό απολεπιστικό, όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Προτρέπουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και προωθούν μια πιο φωτεινή επιδερμίδα, βοηθώντας στην ανανέωση της υφής του δέρματος και στην εξομάλυνση της επιδερμίδας.

Δεν έχουμε παρά να κόψουμε το κεράσι στη μέση και να τρίψουμε το εσωτερικό του σε καθαρό δέρμα! Περιμένουμε λίγα λεπτά (γύρω στα 10), και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Ακόμα περισσότερα οφέλη με περιποιήσεις που θα φτιάξουμε μόνες μας

Τι θα λέγατε για μια μάσκα ομορφιάς που θα φτιάξουμε μόνες μας; Δεν έχουμε παρά να αναμείξουμε μερικά πολτοποιημένα κεράσια, λίγο μέλι και γιαούρτι! Απλώνουμε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και απολαμβάνουμε απολέπιση, ενυδάτωση και άμεση ανακούφιση του δέρματος!

Και εάν προτιμάμε τις πιο δροσερές προτάσεις, τότε ρίχνουμε φρέσκο χυμό κερασιών στο δοχείο για τα παγάκια. Τα αφήνουμε να παγώσουν και όποτε θέλουμε τρίβουμε απλά ένα παγάκι στο δέρμα μας, για να τονώσουμε, να αναζωογονήσουμε και να ανανεώσουμε την κουρασμένη επιδερμίδα μας!

Ας σημειώσουμε ακόμα, πως με τα κερασένια παγάκια θα ενισχυθεί η ροή της λέμφου και θα μειωθεί τυχόν πρήξιμο. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε αμαμελίδα ή ροδόνερο στο φρέσκο χυμό των κερασιών.

Με ένα βαμβάκι απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας και σε καθαρό δέρμα και χαιρόμαστε τις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες των κερασιών!

Και σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, παρασκευάζοντας τις φόρμουλες μόνες μας, τότε μπορούμε να αναζητήσουμε στην αγορά από κρέμες προσώπου μέχρι και ορούς περιποίησης με τα μαγικά συστατικά του κερασιού!

Το εκχύλισμα κερασιού και το έλαιο από τους σπόρους του είναι τα νέα super food και αφορούν όλους τους τύπους δέρματος. Προσφέροντας την ιδανική ενυδάτωση, από τις πιο απαιτητικές επιδερμίδες ως και τα λιπαρά δέρματα, αλλά και με την εξαιρετική αντιφλεγμονώδη τους δράση για ευαίσθητα δέρματα ή επιδερμίδες με τάσεις ακμής, γίνονται οι αφανείς ήρωες για την πιο λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

xristiana

ΕΕ: Σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού και τις εκπομπές ρύπων για τα παραγόμενα αυτοκίνητα

xristiana

Δράση Ευαισθητοποίησης Σχετικά Με Την Προστασία Του Περιβάλλοντος, Την Ευζωία, Την Εθελοντική Προσφορά Και Την Προσωπική Ανάπτυξη

xristiana