ΚεντρικήΟμορφιά

Περιποίηση επιδερμίδας: 3 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε αν ακολουθείτε τις τάσεις στα social media

9/8/2023

Οι συμβουλές των δημιουργών περιεχομένου δεν είναι πάντα η σωστή λύση.

Στην εποχή του TikTok και του Instagram, πολλές είναι οι γυναίκες που συμβουλεύονται τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο, αυτό που πρέπει όλες να γνωρίζουμε καλά είναι το γεγονός ότι όλα αυτά που βλέπουμε στα social media δεν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.

Και αναφορικά με την περιποίηση της επιδερμίδας, σύμφωνα με τη Marie Claire UK υπάρχουν 3 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε.

Ακολουθείτε συμβουλές μόνο από ειδικούς

Microneedling - περιποίηση προσώπου

Φαίνεται περιττό να πρέπει να το πούμε αυτό, αλλά το δέρμα δεν είναι κάτι που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά. Πρόκειται για ένα λειτουργικό ζωτικό όργανο το οποίο δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως από τον επιστημονικό κόσμο.

Οι δερματολόγοι δίνουν στους ασθενείς εξειδικευμένες συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος, το οποίο, άλλωστε, είναι ένα αρκετά πολύπλοκο πράγμα. Γι’ αυτό όταν πρόκειται για πραγματικές συμβουλές, να τις λαμβάνετε μόνο από πιστοποιημένους ειδικούς.

Ένα προϊόν από μόνο του δεν θα λύσει ένα δερματικό πρόβλημα

Ορός προσώπου

Μόλις το αποδεχτείτε αυτό, η προσέγγισή σας στην περιποίηση του δέρματος θα γίνει πολύ λιγότερο αγχωτική. Δεν υπάρχει κανένα προϊόν περιποίησης που να μπορεί να καθαρίσει εντελώς το δέρμα σας από μόνο του. Είτε αντιμετωπίζετε πρόωρη γήρανση, ακμή, έκζεμα, ροδόχρου ακμή ή ψωρίαση, δεν υπάρχει μαγική θεραπεία.

Πάρτε κάθε προϊόν περιποίησης του δέρματος και δοκιμάστε το διστακτικά και με μικρές ποσότητες στην αρχή. Κάντε την έρευνά σας και καταλάβετε αν ένα προϊόν είναι για εσάς ή όχι. Σίγουρα, το δέρμα σας μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνισή του, αλλά δεν θα υπάρξει ποτέ μια λύση από τη μια μέρα στην άλλη.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει «αντιγήρανση»

Γιόγκα προσώπου

Όπως δεν υπάρχει κανένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας που θα λειτουργήσει ως άμεση λύση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έννοια της αντιγήρανσης είναι επινοημένη. Το δέρμα μας φυσικά δεν μπορεί να γεράσει αντίστροφα.

Δεν υπάρχει «μπότοξ σε μπουκάλι» (εκτός αν πρόκειται για πραγματικό μπότοξ) και δεν υπάρχει προϊόν που θα εξαλείψει εντελώς τις ρυτίδες. Πριν κάποιος σας πείσει να αγοράσετε το ελιξίριο της νεότητας, θυμηθείτε ότι μάλλον δεν είναι απόλυτα ειλικρινής.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Χρυσοχοΐδης: Αλλαγές στη φροντίδα της άνοιας

xristiana

Έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Άνοια: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο – Τι να τρώμε περισσότερο

xristiana