8/8/2023
Υλικά
400 γρ. κίτρινα ντοματίνια
320 γρ. πέννες
200 γρ. καπνιστός σολομός
100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλκατος
100 γρ γιαούρτι
1 λάιμ
Βότκα
Ελαιόλαδο
Σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τον καπνιστό σολομό και τον μαρινάρουμε για 30 λεπτά με 4 κουταλιές της σούπας βότκα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Στη συέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα του σολομού.
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό που βράζει, στραγγίζοντάς τις 1-2 λεπτά πριν από τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Ύστερα τις βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε τα ντοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και σοτάρουμε 300 γραμμάρια από αυτά σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι για 3 λεπτά. Τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε παίρνοντας μια σάλτσα.
Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε με 1 κουταλιά της σούπας βότκα και μια πρέζα αλάτι για 30 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά πρώτα με το γιαούρτι, ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω και μετά με τη μισή σάλτσα ντομάτας, παίρνοντας μια κρέμα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κρέμα και συμπληρώνουμε με τους κεφτέδες σολομού, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τα μαριναρισμένα ντοματίνια και σερβίρουμε.
Πηγή: https://jenny.gr