News ΑΜΕΑΚεντρική

Θύμα διαρρηκτών έπεσε ξανά εργαστήρι ΑμεΑ – «Βάζουμε το κλειδι με φόβο»

31/8/2023

Θύμα διάρρηξης έπεσε εκ νέου το κέντρο εργασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) στα Άνω Λιόσια μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τους επιτήδειους να μπαίνουν στο κτίροι μέσα από ένα πολύ μικρό παραθυράκι στο μπάνιο, με αποτέλεσμα να κλέψουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο χώρος βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα, ενώ έχει πέσει πολλές φορές θύμα διάρρηξης από αγνώστους. Μάλιστα, το νέο περιστατικό προκάλεσε τρόμο στα άτομα, που πηγαίνουν τακτικά στο εργαστήρι, καθώς οι επιτήδειοι κλέβουν συνήθως χρήματα, υπολογιστές, κουτιά aircondition, ακόμη και καλώδια.

Τι αναφέρει ο Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης 

Ο Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, πρόεδρος των ατόμων με αναπηρία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και πάλι, οι κατ’ επανάληψιν διαρρήξεις στο σημείο μας έχουν φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Βάζουμε το κλειδί στην πόρτα και ερχόμαστε με φόβο. Οι καταστροφές, που γίνονται, είναι πολλαπλάσιες της αξίας των αντικειμένων που θα έπαιρναν, αν έμπαιναν μέσα».

«Σπάνε εργόχειρα, κλέβουν υπολογιστές, μας δημιουργούν ένα χάος. Είμαστε δίπλα στην αστυνομία, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να προστατευτούμε. Πήρα τηλέφωνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μας είπαν πως σήμερα θα έρθουν κάποιοι άνθρωποι, για να δουν τι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν τον χώρο» συμπλήρωσε.

Έχει γίνει 90 φορές διάρρηξη»

«Έχει γίνει 90 φορές διάρρηξη. Κάθε φορά παίρνουν πράγματα, που τα έχουν φτιάξει άτομα με αναπηρία. Το κάθε αντικείμενο γράφει ποιος και πώς το έφτιαξε, αυτή είναι η δύναμή μας. Μικρή αξία έχουν, ενώ στα γραφεία έχουν τους υπολοιστές και άλλα πράγματα» σημείωσε.

«Μας έχουν πάρει, εξωτερικά, όλες τις μονάδες των κλιματιστικών. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους πηγαίνει σε δίκη, ωστόσο το ίδιο βράδυ οι ίδιοι άνθρωποι είναι ελεύθεροι και έρχονται να ξανακλέψουν Υπάρχει ατιμωρησία, βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους με τα ίδια αποτελέσματα» είπε καταληκτικά για το περιστατικό.

Πηγή: https://www.reader.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου

xristiana

Παγκόσμια ανησυχία για τη φυματίωση – Στο 50% έφτασε η θνητότητα χωρίς θεραπεία

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 29/11

xristiana