ΚεντρικήΟμορφιά

Η σωστή σειρά για να τοποθετείτε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας

18/8/2023

Για όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική δράση.

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε περισσότερο από ένα προϊόντα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Το υαλουρονικό οξύ, για παράδειγμα, είναι ο απόλυτος ενυδατωτής, ενώ η ρετινόλη είναι απαραίτητη για την αντιγήρανση. Η βιταμίνη C είναι ένα απαραίτητο συστατικό που φωτίζει το πρόσωπο, την ώρα που το αντηλιακό είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο.

Υπάρχει όμως σωστός ή λάθος τρόπος εφαρμογής τους; Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε καλύτερα για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη τους, ενώ με ποια σειρά ενδείκνυται να τα εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας;

Επιλέξτε από τις πιο ελαφριές προς τις πιο βαριές φόρμουλες

Δερματικός φραγμός

Μόλις προμηθευτείτε όλα τα προϊόντα που απαρτίζουν τη ρουτίνα περιποίησής σας, σύμφωνα με τη Vogue India, θα πρέπει να εργαστείτε από την πιο ελαφριά προς την πιο βαριά. Ξεκινήστε βάζοντας πρώτα στο πρόσωπό σας το πιο λεπτόρρευστο προϊόν, που απορροφάται πιο γρήγορα, και τοποθετήστε πάνω του το αμέσως βαρύτερο, μετά το επόμενο, έτσι ώστε η πιο παχιά φόρμουλα να καταλήξει στην κορυφή (ακολουθούμενη από το αντηλιακό ή/και ένα χρωματιστό SPF).

Ως γενικό κανόνα, εφαρμόστε τα προϊόντα σας με την εξής σειρά: καθαριστικό, τόνερ, μάσκα, ορό, κρέμα ματιών, ενυδατική κρέμα, λάδι, SPF. Το αντηλιακό πηγαίνει πάντα τελευταίο και το μόνο πράγμα που πρέπει να βάζετε σε στρώση πάνω από το αντηλιακό είναι η πούδρα, το κονσίλερ ή το foundation».

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα τόνερ

Νεαρή γυναίκα βγάζει το μακιγιάζ της

Το τόνερ είναι ένα βασικό βήμα μετά τον καθαρισμό που όχι μόνο θρέφει, λειαίνει και εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας σας, αλλά και επιταχύνει κάθε άλλο προϊόν που βάζετε πάνω του, ενώ μαλακώνει τα επιδερμικά στρώματα για να επιτρέψει την ταχύτερη διείσδυση των δραστικών ουσιών. Είναι η τέλεια προεργασία για να αυξήσει την απόδοση οποιουδήποτε προϊόντος εφαρμόζετε στη συνέχεια.

Διπλασιάστε τη βιταμίνη C

Βιταμίνη C

Η τοπική χρήση της βιταμίνης C έχει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα. Ενισχύει τη λάμψη, εξισορροπεί τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας σας, βοηθά στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και στην εξασθένιση των ουλών της ακμής, φωτίζει το δέρμα και βοηθά στην αποκατάσταση των βλαβών από τις υπεριώδεις ακτίνες, βελτιώνει την εμφάνιση της μελάγχρωσης και μακροπρόθεσμα βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου.

Εάν χρησιμοποιείτε ορό βιταμίνης C, εφαρμόστε τον πρωί και βράδυ στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σας μετά τον καθαρισμό και πριν από την ενυδατική κρέμα. Αν έχετε επιλέξει ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, χρησιμοποιήστε την πρωί και βράδυ στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος σας ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν από το αντηλιακό και/ή το foundation.

Το υαλουρονικό οξύ πρέπει να είναι βασικό συστατικό

αζελαϊκό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βρεθεί στα πάντα, από ορούς και κρέμες μέχρι κάψουλες και μάσκες σε φύλλα. Και είναι ισχυρό -οπότε μάλλον δεν το χρειάζεστε σε περισσότερα από ένα στρώματα στην πρωινή ή βραδινή σας ρουτίνας. Τα οφέλη της χρήσης του; Ενυδατώνει άμεσα την επιδερμίδα -βοηθά στη λειτουργία αποκατάστασης του φραγμού-, προστατεύει το δέρμα σας από τη φλεγμονή (η οποία, παρεμπιπτόντως, οι ειδικοί λένε τώρα ότι ευθύνεται για τη γήρανση), είναι συμβατό με όλους τους τύπους δέρματος και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο πλούσιοδροσερό και νεανικό.

Ρετινόλη, ο καλύτερος σύμμαχος κατά της αντιγήρανσης

Ρετινόλη

Εφαρμόστε ρετινόλη δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, για βέλτιστα αποτελέσματα – χρησιμοποιώντας πάντα ένα SPF το πρωί. Και ναι, η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το καλοκαίρι, αρκεί να χρησιμοποιείτε πάντα υψηλή αντηλιακή προστασία. Ο συνδυασμός ρετινόλης με οξέα είναι εντάξει, αρκεί η ρετινόλη που χρησιμοποιείτε να είναι αρκετά ήπια.

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό

Αντηλιακό στο πρόσωπο

Η φωτογήρανση είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το 90% του εκφυλισμού του δέρματός σας, πράγμα που σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καλά περιποιείστε το δέρμα σας καθημερινά, τίποτα από αυτά δεν θα έχει βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς την καθημερινή χρήση ενός καλού αντηλιακού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου στις γυναίκες

xristiana

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Τα πλεονεκτήματα της έγκαιρης διάγνωσης

xristiana

Παράσταση χορού αφιερωμένη στη μνήμη του Δημάρχου Βύρωνα Δημήτρη Νικολαΐδη

xristiana