News ΑΜΕΑΚεντρική

Ενημερωτική δράση στον Άγιο Βασίλη για τις προσβάσιμες παραλίες σε ΑμΕΑ

6/8/2023

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  στον χώρο τοποθέτησης του seatrac στην παραλία του Αγ. Βασιλείου, ενημερωτική δράση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα την «Προσβασιμότητα των ΑμεΑ και δημόσια υγεία»

Στον χώρο παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Aντιπεριφρερειαρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, χρήστες του seatrac καθώς και πλήθος κόσμου.

Είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος το καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εγκαταστήσει επτά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας  SEATRACTM  – περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά – για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Π.Ε. Αχαΐας και συγκεκριμένα στις πολυσύχναστες θαλάσσιες περιοχές Λακκόπετρας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Βραχνεϊκων, Καστελλόκαμπου και Αγίου Βασιλείου του Δήμου Πατρέων, Ελαιώνα, Άκολης και Ακράτας του Δήμου Αιγιάλειας.

Η προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε ως απόλυτα θετική από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών -Παράρτημα Αχαΐας σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν και που αναφέρουν ότι τα μηχανήματα που τοποθετήθηκαν ήταν καινούρια, χρηστικά, λειτουργικά , χωρίς να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους χρήστες παραπληγικούς και  τοποθετήθηκαν τη σωστή χρονική στιγμή με αποτέλεσμα οι παραπληγικοί και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στο Νομό μας τα τέσσερα  τελευταία χρόνια να χαρούν πραγματικά την τόσο ευεργετική γι΄ αυτούς θάλασσα.

«Η Δυτική Ελλάδα είναι μια Περιφέρεια συμπεριληπτική, φιλική και προσβάσιμη σε όλους. Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης και στις παραλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:«Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα άτομα με αναπηρία,  καθώς η  βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αποτελεί δείκτη του πολιτισμού μιας κοινωνίας».

Στον ίδιο χώρο σε παράλληλη εκδήλωση το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια και Δ/ντρια της  Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Σοφία Γεωργίου πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκε στους λουόμενους ενημερωτικό φυλλάδιο της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, δείγματα αντιηλιακών καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για το σκοπό και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.

Η εκστρατεία είχε ως στόχο να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών.

Πηγή: https://www.patrasevents.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

14ο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας

xristiana

Ρεύμα: «Σταθεροποίηση» λόγω της κυριαρχίας των ΑΠΕ

xristiana

Ν.Αφρική: Μια μοναχική όρκα σκότωσε έναν λευκό καρχαρία σε λιγότερο από δύο λεπτά

xristiana