News ΑΜΕΑΚεντρική

Γρεβενά: Παιδική χαρά ΑμεΑ στο Πάρκο Μανιταριών

24/8/2023

Παιδική χαρά για ΑμεΑ πρόκειται να κατασκευαστεί στα Γρεβενά, ενισχύοντας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, τις αρχές της καθολικής προσβασιμότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων. Τη σύμβαση του έργου με τίτλο «Δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης ειδικού τύπου για ΑμεΑ», προϋπολογισμού 430.000€, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, υπέγραψαν, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης και η εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας, ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Το έργο, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα καταλαμβάνει έκταση 885 τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου Μανιταριών, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και θα είναι προσαρμοσμένο με τέτοιον τρόπο, προκειμένου άτομα με αναπηρία να μπορούν να χαρούν το παιχνίδι ελεύθερα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο χώρος του παιχνιδιού θα είναι σύγχρονος και λειτουργικός, με σαφή διαχωρισμό ηλικιακών ομάδων και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμών και δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία. Μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθούν κούνιες νηπίων-παίδων, αλλά και ειδικό κάθισμα για άτομα που χρειάζονται περισσότερη στήριξη κατά τη χρήση του οργάνου, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μαζί και να συναναστραφούν διασκεδάζοντας.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν διαδραστικά πάνελ δραστηριοτήτων, σύνθετα με ειδικές ράμπες, θεματικά παιχνίδια καθώς και μπάλα μουσικής και αφήγησης, αποτελώντας μία ενδιαφέρουσα ενασχόληση για κάποιον επισκέπτη με δυσκολίες όρασης.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σύλλογος «Κόρες Πιερίων» Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ Για Την Ενίσχυση Της Δράσης «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΑΤΣΙΟ»

xristiana

Κορονοϊός – ΕΟΔΥ: 52 θάνατοι και 61 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

xristiana

Αυτό είναι το λάθος που κάνεις όταν καθαρίζεις το δέρμα σου το βράδυ

xristiana