ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί το αγγούρι είναι το πολύτιμο για τα μάτια μας;

30/8/2023

Η εικόνα μιας γυναίκας, η οποία έχει τοποθετημένες δύο φλούδες αγγουριού στα μάτια της, σίγουρα είναι γνώριμη σε όλες μας.

Ωστόσο λίγες ξέρουμε τι ακριβώς προσφέρει το συγκεκριμένο κόλπο ομορφιάς και γι’ αυτό σήμερα αποφασίσαμε να μάθουμε τα πάντα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αν βάλουμε λοιπόν από μία φέτα αγγουριού στην περιοχή των ματιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, επειδή η δροσιά τους λειτουργεί ως αγγειοσυσπαστικό καθώς επιβραδύνει τη ροή του αίματος.

Το πρήξιμο στα μάτια προκαλείται με τη διαστολή των αγγείων και η δροσιά  του αγγουριού βοηθά στο τρόπο που δρουν τα αιμοφόρα αγγεία. Μετά λοιπόν, από μια κουραστική ημέρα ή κάποιο βράδυ που ξενυχτήσαμε και την επόμενη μέρα ήρθατε αντιμέτωπες με τα πρησμένα μάτια, η λύση είναι δύο φετούλες αγγούρι!

Και αν νομίζετε ότι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το αγγούρι σταματούν εδώ, κάνετε λάθος. Το αγγούρι καταπολεμά και την ξηροδερμία κάτω από τα μάτια καθώς «χαρίζει» στο δέρμα μια σημαντική ώθηση ενυδάτωσης.

Η έρευνα που διεξήχθη από τον διάσημο δερματολόγο Howard Murad σημειώνει ότι όταν τα αγγούρια εφαρμόζονται τοπικά, μπορούν να ενισχύσουν τα κύτταρα έτσι ώστε να διατηρηθούν ενυδατωμένα και να λειτουργήσουν στα υψηλότερα επίπεδα.

Υπάρχει κι άλλο! Οι φέτες αγγουριού μπορούν να καταπολεμήσουν και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, χάρη στα υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Mαύρες τρύπες, άστρα νετρονίου και γαλαξίες «παράπλευρες απώλειες» της εισβολής στην Ουκρανία

xristiana

Η νέα τάση που κυριαρχεί στο χρώμα των μαλλιών ακούει στο όνομα «ομπρέλα»

xristiana

5 απλοί & αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξεις την κούραση από το πρόσωπό σου!

xristiana