17/8/2023
Υλικά:
1/2 κιλό σπαγγέτι
6 φέτες προσούτο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σπαράγγια
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό και το βράζεις
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, βάζεις αλάτι και ρίχνεις το σπαγγέτι
Ανακατεύεις και τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
Σουρώνεις τα ζυμαρικά και απλώνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύοντας
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το προσούτο για 2 περίπου λεπτά
Τα αφαιρείς και τα κρατάς στην άκρη σε ένα πιάτο
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι και τα σπαράγγια
Ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις για 2-3 λεπτά
Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το προσούτο και τα σπαράγγια με το κρεμμύδι
Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και την αποσύρεις από τη φωτιά
Σερβίρεις και προσθέτεις την παρμεζάνα και το πιπέρι