ΚεντρικήΜαγειρική

Συνταγή για στραπατσάδα

31/8/2023

Υλικά

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
μπούκοβο (προαιρετικά)
4 αβγά
80γρ. φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτετε με καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.

Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
Κατόπιν, προσθέτετε τη φέτα και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε αφήνετε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλετε να λιώσει τελείως.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

3+1 tips για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι

xristiana

DIY: Μάσκα με κακάο για βελούδινα χείλη (+5 προϊόντα για εσένα)

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 23/9

xristiana