ΚεντρικήΟμορφιά

Η νυχτερινή συνήθεια που θα σταματήσει το φριζάρισμα των μαλλιών σας

7/8/2023

Τα φριζαρισμένα μαλλιά για πολλές γυναίκες αποτελούν θέμα. Και μάλιστα όχι εύκολα αντιμετωπίσιμο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο η βιομηχανία καλλυντικών συνεχίζει να παράγει λάδια styling και ξηρά conditioner που στοχεύουν στη μείωση του φριζαρίσματος.

Ωστόσο, πριν από τις φόρμουλες, υπήρχαν σπιτικά κόλπα για την αποφυγή του φριζαρίσματος των μαλλιών που δεν περιλάμβαναν τη χρήση κάποιου προϊόντος. Οι γιαγιάδες μας, για παράδειγμα, εφάρμοζαν ήδη μια εύκολη συνήθεια ύπνου που κρατούσε το φριζάρισμα μακριά, η οποία δεν ήταν άλλο από το να πιάνουν τα μαλλιά τους σε πλεξούδες -μια συνήθεια που οι ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν και σήμερα, σύμφωνα με τη Vogue India.

Αποφύγετε τα στιλιζαρισμένα μαλλιά πιάνοντας τα μαλλιά σας πλεξούδες

«Αυτό έχει τη λογική του», αρχίζει να εξηγεί η Bea Guerrero, διευθύνουσα σύμβουλος της Αngela Navarro. «Κάνοντας μια πλεξούδα για να κοιμηθούμε αποφεύγουμε την ανεξέλεγκτη τριβή των μαλλιών μας με το μαξιλάρι, με αποτέλεσμα να έχουμε μαλλιά με περισσότερη λάμψη και λιγότερο φριζάρισμα», προσθέτει. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «Η τριβή είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα για τις ίνες των μαλλιών, καθώς προκαλεί φριζάρισμα, ξηρότητα και εμφάνιση ψαλίδας», γι’ αυτό και η καταπολέμησή της δεν είναι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Επιπλέον, το να κοιμάστε με πλεξούδα έχει και άλλα οφέλη, όπως το όμορφο κύμα που αφήνει στα μαλλιά, το οποίο με τη σειρά του μας αποτρέπει από τη χρήση θερμικών εργαλείων την επόμενη μέρα για το styling. Τέλος, η Guerrero επισημαίνει ότι «το να κοιμάστε με τα μαλλιά σας σε πλεξούδες, επίσης, βοηθάει στην αποφυγή του μπερδέματος και μειώνει την πιθανότητα σπασίματος όταν πρέπει να τα ξεμπλέξετε το πρωί».

Και γιατί πλεξούδα και όχι κοτσίδα; Απλά επειδή είναι πιο άβολο να κοιμάστε με κότσο λόγω του σχήματός του, που δεν εφαρμόζει καλά στο κεφάλι, ενώ είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει και να μπερδευτούν τα μαλλιά.

Πώς να δημιουργήσετε τα τέλεια κύματα

Αν δεν επιθυμείτε ένα πολύ εμφανές αποτέλεσμα η Bea Guerrero συνιστά «να κάνετε την πλεξούδα όσο το δυνατόν πιο χαλαρή, να μην σφίγγουν τα λαστιχάκια για να μην αφήσουν σημάδι και τα μαλλιά να είναι εντελώς στεγνά πριν την πλεξούδα».

Από την άλλη «αν τα μαλλιά σας είναι νωπά, θα καταλήξετε με κύματα», λέει η Guerrero. Έτσι, αυτό που συμβουλεύει είναι «να δοκιμάζετε διαφορετικές εντάσεις μέχρι να αποκτήσετε τον τύπο κύματος που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορεί να προτιμάτε να πλέξετε δύο πλεξούδες αντί για μία. Το θέμα είναι να παίζετε μέχρι να βρείτε τον σχηματισμό που σας ικανοποιεί καλύτερα».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χριστουγεννιάτικα Παζάρια Από Τα Παιδικά Χωριά SOS

xristiana

Αμαζονία – Πυρκαγιές: Ο χειρότερος Μάιος εδώ και 18 χρόνια

xristiana

Λιγκουίνι με γαρίδες και άρωμα σκόρδου

xristiana