29/6/2023
Υλικά
130γρ μέλι
250γρ γάλα αμυγδάλου
50γρ βούτυρο καρύδας
150γρ αλεύρι από φαγόπυρο
50γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο καρύδας με το γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ότι το κέικ είναι στεγνό στο κέντρο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Πηγή: https://jenny.gr