ΚεντρικήΜαγειρική

Ελαφρύ κέικ σοκολάτας

29/6/2023

Υλικά

130γρ μέλι

250γρ γάλα αμυγδάλου

50γρ βούτυρο καρύδας

150γρ αλεύρι από φαγόπυρο

50γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο καρύδας με το γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ότι το κέικ είναι στεγνό στο κέντρο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής ΕΥαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης

xristiana

Κορωνοϊός: 7.214 κρούσματα, 30 θάνατοι, 278 σε ΜΕΘ

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana