ΚεντρικήΟμορφιά

Suncare: Εσύ βάζεις αντηλιακό σε αυτά τα σημεία του σώματος ή το ξεχνάς;

15/6/2023

Αντηλιακό, η πιο επίκαιρη λέξη του καλοκαιριού. όλοι μας βγαίνουμε σιγά σιγά στην παραλία και η αντηλιακή προστασία είναι επιτακτική ανάγκη!

Υπάρχουν όμως μερικά μέρη του σώματος που συνήθως “παραβλέπονται” και στα οποία συχνά ξεχνούμε να βάλουμε αντηλιακό! Είτε γιατί δεν ξέρουμε πως χρειάζεται εφαρμογή είτε γιατί πολύ απλά δεν φτάνει το χέρι μας για ακριβείς κινήσεις! Το αποτέλεσμα; Το ηλιακό έγκαυμα ακόμα και σε απίθανα σημεία που δεν πάει ο νους μας.

Ποια είναι αυτά τα σημεία που πρέπει να θυμόμαστε να βάζουμε αντηλιακό για να προστατευτούμε;

#Τριχωτό της κεφαλής:

Εάν έχετε πλούσια μαλλιά, είναι πολύ σύνηθες να ξεχάσετε την προστασία του τριχωτού της κεφαλής σας. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό σπρέι ή να φορέσετε καπέλο για να προστατεύσετε το τριχωτό της κεφαλής σας από τις ακτίνες του ήλιου.

#Αυτιά:

Οι κορυφές και το πίσω μέρος των αυτιών εκτίθενται συχνά στον ήλιο και μπορούν εύκολα να καούν. Φροντίστε να εφαρμόσετε αντηλιακό σε όλες τις επιφάνειες των αυτιών σας, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών και των άκρων.

#Χείλη:

Το δέρμα στα χείλη είναι αρκετά λεπτό και ευαίσθητο, καθιστώντας το ευάλωτο στο ηλιακό έγκαυμα. Επιλέξτε ένα βάλσαμο για τα χείλη ή ένα αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο και εφαρμόστε ξανά συχνά, ειδικά μετά το φαγητό ή το ποτό.

#Λαιμός:

Ο λαιμός είναι συχνά εκτεθειμένος στον ήλιο, ειδικά όταν φοράτε χαμηλές μπλούζες ή κατά τη διάρκεια υπαίθριων δραστηριοτήτων και ηλιοθεραπείας.

#Πόδια:

Όταν λέω πόδια δεν εννοώ πόδια εννοώ πως ακόμα και στα πέλματα χρειάζεται αντηλιακό. Δεν είναι τυχαίο πως από τα πρώτα καψίματα στον ήλιο φορώντας σανδάλια είναι εκεί!

Και στα “κρυφά” σημεία χρειάζεται αντηλιακό, όπως στις κλειδώσεις, πίσω από το γόνατο!

#Πίσω μέρος των χεριών:

Πολλοί επίσης ξεχνούν το πίσω μέρος των χεριών τους. Αυτή η περιοχή εκτίθεται τακτικά στον ήλιο και μπορεί εύκολα να καεί, γι’ αυτό θυμηθείτε να την προστατεύετε.

#Πλάτη:

Πάντα χρειάζεται ένα δεύτερο χέρι για να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε σωστά σε όλη την επιφάνεια της πλάτης! Επειδή δεν φτάνει καλά το χέρι μας πάντα αφήνουμε ένα σημείο χωρίς αντηλιακή προστασία και η κοκκινίλα από τον ήλιο είναι δεδομένη!

Θυμηθείτε να απλώνετε γενναιόδωρα το αντηλιακό και σε αυτές τις περιοχές, ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος και να το εφαρμόζετε ξανά όπως χρειάζεται, ειδικά μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.

Πηγήhttps://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com


Related posts

Κύκλος Ομιλιών Για Ψυχολογική Ενδυνάμωση Στο «Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης»

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 2/4

xristiana