4/6/2023
Υλικά
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
50 γραμμάρια κολίανδρος (προαιρετικά)
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
2 κουταλιές μηλόξυδο
Aλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Ζάχαρη
15 λωρίδες φύλλο κρούστας (με διάμετρο 12-13 εκατοστά)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για το άλειμμα τψν φύλλων)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθέτουμε το λάχανο με το βούτυρο και τα σοτάρουμε ελαφρά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε βασιλικό, κόλιανδρο, μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, κατά βούληση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με βούτυρο. Βάζουμε στη μία άκρη του φύλλου μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα τις δύο άκρες του φύλλου, καθώς τυλίγουμε, για να περικλείσουμε τη γέμιση.
Αλείφουμε τα ρολά με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής μας, όπως γλυκόξινη σάλτσα ή καπνιστό τσάτνυ.