ΚεντρικήΟμορφιά

Sheet mask: Γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα προσώπου το καλοκαίρι

23/6/2023

Είναι το μυστικό ομορφιάς της “τεμπέλας” που λέω εγώ γιατί έχει γρήγορη δράση! Μπορεί στο ψυγείο μου να ξεμείνω από γάλα αλλά μια sheet mask θα την βρεις οπωσδήποτε. Τις μέρες που νιώθω την επιδερμίδα μου να με τραβάει εφαρμόζω στο πρόσωπο μια υφασμάτινη μάσκα και νιώθω αυτήν την ανάσα δροσιάς!

Eιδικά τώρα το καλοκαίρι που πας διακοπές, είναι πρακτικές, χωράνε παντού, προσφέρουν ανακούφιση από τον ήλιο και ενυδάτωση στο λεπτό. Βέβαια δεν υποκαθιστούν την skincare routine που πρέπει να την εφαρμόζεις καθημερινά αλλά την ενισχύουν!

Οι μάσκες με gel είναι πράγματι καταπραϋντικές και ηρεμιστικές θεραπείες για το ηλιοκαμένο δέρμα . Όταν το δέρμα εκτίθεται σε υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα όπως ερυθρότητα, φλεγμονή και ξηρότητα.

Οι sheet masks αλλά και οι μάσκες σε βαζάκι σε μορφή gel βοηθούν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων και προσφέρουν άμεση ανακούφιση στην επιδερμίδα.

Δείτε ακριβώς πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν:

#Δροσιστικές:

Οι μάσκες  αυτές περιέχουν συστατικά που δημιουργούν μια αίσθηση δροσιάς βοηθώντας έτσι άμεσα στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που προκαλείται από ηλιακό έγκαυμα ή παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

#Ενυδατικές:

Το δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο τείνει να αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Προτίμησε τώρα το καλοκαίρι μάσκες με ενυδατικά συστατικά όπως αλόη βέρα, εκχύλισμα αγγουριού ή υαλουρονικό οξύ, τα οποία αναπληρώνουν την χαμένη υγρασία.

#Καταπραϋντικές και ηρεμιστικές:

Μάσκες με καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως χαμομήλι, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή λάδι λεβάντας βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος.

#Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

Πολλές sheet masks περιέχουν συστατικά όπως το έλαιο αμαμελίδας ή τεϊόδεντρου, τα οποία έχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά τα συστατικά μειώνουν την ερυθρότητα, το οίδημα και τον ερεθισμό που προκαλείται από ηλιακό έγκαυμα.

#Υγιής επιδερμίδα:

Ορισμένες μάσκες περιλαμβάνουν επίσης συστατικά που υποστηρίζουν την αναγέννηση της επιδερμίδας. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Ε ή τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη διαδικασία επούλωσης των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος.

Είτε προμηθευτείτε για ευκολία μια sheet mask, που μπαίνει και εύκολα στη βαλίτσα, είτε μια μάσκα προσώπου σε μορφή gel φροντίστε να την επιλέξετε με στοχευμένα συστατικά, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.  Οι οδηγίες είναι απλές, συνήθως απλώνετε μια γενναιόδωρη στρώση μάσκας σε καθαρό δέρμα και την αφήνετε να δράσει από 15 λεπτά έως μισή ώρα.

Η sheet mask, η υφασμάτινη δροσιστική μάσκα έχει την ευκολία πως δεν ξεπλένετε κιόλας! Εκτός βέβαια και εάν επιλέξετε με άργιλο και δεν είναι σε μορφή gel!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Γιατί τα παιδιά με αυτισμό αντιμετωπίζουν και προβλήματα μνήμης

xristiana

Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από γρίπη των πτηνών στη νότια Βραζιλία

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

xristiana