ΚεντρικήΟμορφιά

3 Μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

8/6/2023

Η ακμή είναι κάτι που ταλαιπωρεί αρκετούς από εμάς και οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν είναι οι ορμόνες, η γενετική, το περιβάλλον, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, ορισμένα φάρμακα και οι παθήσεις υγείας. Η διατροφή σίγουρα μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο όμως παρακάτω θα δούμε 5 μύθους που τη συνδέουν με την ακμή και θα πρέπει να ξεχάσουμε.

Η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία
Λανθασμένα πιστεύουμε πώς η ακμή εμφανίζεται μόνο στην εφηβεία διότι στην πραγματικότητα εμφανίζεται καθώς αλλάζουν οι ορμόνες. Για αρκετούς ανθρώπους θα εμφανιστεί στην εφηβεία όμως για κάποιους άλλους μπορεί να αρχίσει μετά την ηλικία των 25 ετών.

Η σοκολάτα κάνει κακό
Καθώς η σοκολάτα περιέχει και άλλα συστατικά όπως η ζάχαρη και το γάλα είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος. Αν έχεις παρατηρήσει αυξημένη ακμή μετά την κατανάλωση σοκολάτας δοκίμασε να καταναλώσεις μαύρη σοκολάτα η οποία είναι χαμηλότερη σε πρόσθετη ζάχαρη.

Η έλλειψη γλουτένης θα καθαρίσει το δέρμα
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ γλουτένης και ακμής. Αντιθέτως μια διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να αυξήσει το άγχος κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και φυσικά για να βγάλεις τη γλουτένη από τη διατροφή σου θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς το γιατρό σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ευαίσθητο δέρμα: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφεύγετε

xristiana

Γνωρίστε το πιο κολακευτικό κούρεμα του χειμώνα

xristiana

Καιρός: Βουτιά θερμοκρασίας και βοριάδες το Σαββατοκύριακο

xristiana