14/6/2023
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
5 γρ εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ πικρό κακάο
Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χωρίζουμε την κρέμα που έχουμε σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Στο άλλο προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρουμε μια κρέμα σοκολάτας.
Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βρέχουμε με λίγο γάλα και μετά τα τακτοποιούμε σε δυο ταψιά κατάλληλα για την κατάψυξη. Ρίχνουμε και στρώνουμε τις κρέμες πάνω στις βάσεις των μπισκότων. Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας στο ένα ταψί και την κρέμα κακάο στο άλλο.
Ισοπεδώνουμε καλά με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα, βουτηγμένα στο γάλα. Σκεπάζουμε τα ταψιά και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα παγωτά. Τα παγωτά με μπισκότο βανίλια και σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Πηγή: https://jenny.gr