News ΑΜΕΑΚεντρική

Τοποθετήθηκαν οι ράμπες για ΑμεΑ στις παραλίες του Βόλου

24/6/2023

Προσβάσιμες για άτομα με μειωμένη κινητικότητα οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου για το καλοκαίρι του 2023.

Απολύτως προσβάσιμες σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα για πέμπτη συνεχή χρονιά είναι οι παραλίες Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο) του Δήμου Βόλου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, SeaAccess.

Το SeaAccess είναι ένας καινοτόμος μηχανισμός προσβασιμότητας, που προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντάς τα με ασφάλεια και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα.

Τα συστήματα αυτά αποτελούνται από ράμπα πρόσβασης στην ακτή, κάθισμα εισόδου στην θάλασσα, αποδυτήρια και τουαλέτες για ΑμεΑ, εξασφαλίζοντας την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, δίνοντας έτσι σε όλους δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα. Ο παραπάνω εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί και στις τέσσερις παραλίες δίπλα από τον πύργο του ναυαγοσώστη, ενώ η διαθεσιμότητά του για τους ενδιαφερόμενους ακολουθεί το ωράριο των ναυαγοσωστών, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και υποστήριξη των λουομένων. Έτσι, κάθε μέρα τα συστήματα στις παραπάνω ακτές θα είναι διαθέσιμα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Και οι τέσσερις παραλίες, Αναύρου, Αλυκών, Νέας Αγχιάλου και Κάτω Λεχωνίων (θέση Καρνάγιο), έχουν άμεση σύνδεση και προσβασιμότητα με οδικό δίκτυο, είναι υψηλής επισκεψιμότητας, διαθέτουν την κατάλληλη μορφολογία εδάφους ώστε να παρέχουν τα αυτόνομα συστήματα πρόσβασης Sea Access κι εμφανίζονται πλέον δυναμικά στον χάρτη του προσβάσιμου τουρισμού, με βάση πάντα τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Επίσης και οι τέσσερις παραλίες διαθέτουν εξαιρετικές υποδομές για όλους, καθώς ανήκουν στις βραβευμένες με τη Γαλάζια Σημαία ακτές του Δήμου Βόλου, το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, το οποίο απονέμεται σε ακτές που πληρούν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, όπως για παράδειγμα η «εξαιρετική» ποιότητα υδάτων σε αυτές, η καθαριότητα, η οργάνωση, η πληροφόρηση, η ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, η προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και άλλα.

Πηγή: https://www.astratv.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στο Κορδελιό

xristiana

Ο χορός της φάλαινας στις ακτές του Σίδνεϊ

xristiana

DIY: Απολέπιση προσώπου στο σπίτι

xristiana