ΚεντρικήΟμορφιά

Τι είναι το “hair facial” και πώς θα σου χαρίσει ενυδατωμένα και υγιή, θεϊκά μαλλιά

16/6/2023

Αφυδατωμένα, θαμπά μαλλιά, έλλειψη απαλότητας και λάμψης, ξηρές άκρες, λιπαρότητα στη ρίζα, ξηροδερμία ακόμα και αραίωση / τριχόπτωση… Αν στα παραπάνω αναγνωρίζεις κάποιο από τα θέματα που σε απασχολούν τελευταία σχετικά με τα μαλλιά σου, καταρχάς δεν είσαι η μόνη. Αποτελούν συνήθη προβλήματα που, καλώς ή κακώς, έχουν τη ρίζα τους πολλές φορές σε ελλιπή φροντίδα του τριχωτού και των μαλλιών γενικότερα. 

Γιατί δεν είναι μόνο το πρόσωπό μας που χρειάζεται περιποίηση με συγκεκριμένα προϊόντα, είναι και το τριχωτό. Το λεγόμενο “scalp care” εξάλλου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τελευταία και μια σημαντική προϋπόθεση για λαμπερά, υγιή μαλλιά. 

Έτσι, ενώ είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να χρησιμοποιούμε λανθασμένα σαμπουάν και conditioner που προκαλούν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, σπάνια κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Σε κάθε περίπτωση, και το τριχωτό χρειάζεται κάθε τόσο ένα “head spa” ή αλλιώς “hair facial” που θα τα αναζωογονήσει.

Πώς θα το κάνεις:

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου και να εμπιστευτείς τα μαλλιά σου στα χέρια του. Υπάρχει ωστόσο και τρόπος να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι, εφόσον φυσικά διαθέτεις όλα τα κατάλληλα προϊόντα. Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μια ολοκληρωμένη περιποίηση με συγκεκριμένα βήματα και προϊόντα.

Αναλυτικότερα:

To “hair facial” λέγεται και “Tokio Inkarami Treatment”, και πρόκειται για μια αγωγή περιποίησης 5 βημάτων που δημιουργήθηκε αρχικά στην Ασία, πριν αρχίσει να υιοθετείται στα κορυφαίαα κομμωτήρια του πλανήτη.

Τα βήματα:

#1. Αρχικά, εφαρμόζεται ένα αρωματικό έλαιο στο τριχωτό, στο πρόσωπο και στον λαιμό με απαλές κινήσεις μασάζ για έξτρα χαλάρωση αλλά και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

#2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται το σαμπουάν και το conditioner που ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σου (πχ για ενυδάτωση, λάμψη, κατά της πιτυρίδας κλπ). Γίνονται 2 χέρια, ενώ αν χρειαστεί προηγείται και ένα χέρι με ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (στις περιπτώσεις των πολύ λιπαρών μαλλιών). 

#3. Έπειτα, εφαρμόζεται μια μάσκα ή scrub με άργιλο στο τριχωτό ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι, και εν ολίγοις, να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της διαδικασίας, καθώς η απολέπιση που προκαλείται από τον άργιλο καθαρίζει σε βάθος τους πόρους, πράγμα που αφήνει απολύτως καθαρό (και άρα υγιές) το τριχωτό.

#4. Όσο περιμένουμε να δράσει η μάσκα ή το scrub, πολλοί προτείνουν να τυλίξουμε τα μαλλιά με ζεστή πετσέτα (ή αν υπάρχει η δυνατότητα να κάτσουμε για λίγο στο hair steamer). Ο ατμός ή η ζέστη της πετσέτας θα κάνει τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στους πόρους και άρα θα ενεργοποιήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τη δράση τους.

#5. Τελευταίο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι το πολύ καλό ξέβγαλμα με χλιαρό νερό, με πολλή προσοχή ώστε να μην μείνει κανένα υπόλειμμα στα μαλλιά. Σε αντίθετη περίπτωση, τα μαλλιά μπορεί να δείξουν λαδωμένα ακόμα και από την πρώτη ώρα, ενώ υπολείμματα που τυχόν παραμείνουν στο τριχωτό είναι και αυτά που προκαλούν συνήθως τα γνωστά θέματα.

Αποτέλεσμα; Υγιή, λαμπερά, μεταξένια μαλλιά που δείχνουν κυριολεκτικά σαν ψεύτικα!

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ουλές στο πρόσωπο: Πώς να τις κρύψεις & να τις καλύψεις τέλεια με τη βοήθεια του makeup!

xristiana

Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: Επιστρέφει με νέες δράσεις το 2022

xristiana

Αγγούρια της θάλασσας: Ο «θησαυρός» του Ιονίου που πωλείται έναντι 2.800 δολαρίων το κιλό

xristiana